2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:08

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Esin Öngören mezarı başında anıldı

Tarih: 05 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 201

Uzun yıllar TRT’de spikerlik yapan, Mahmut Tali Öngören’in eşi Esin Öngören ölümünün 14. yılında sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

DSC_0038

Fotoğraflar: Hakan Soner Şener

Uzun yıllar TRT’de spikerlik yapan, İLEF’in eski hocalarından Mahmut Tali Öngören’in eşi ve İletişimliler Vakfı (İLEV) bağışçılarından Esin Öngören ölümünün 14. yılında mezarı başında anıldı. Esin Öngören’in Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki anması dün 13.00’te yapıldı. Anmaya, İLEF Dekanı, İLEV Yönetim Kurulu üyesi ve saymanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, İLEV Yönetim Kurulu Başkanı Belma Güner Dolu, İLEV Denetim kurulu Başkanı Süleyman Çoşkun, İLEV Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan İpek, İLEV Yönetim Kurulu üyesi Nurcan Karagöz Herischi, İLEV Yönetim Kurulu Yedek Üyesi İhsan Doğan, Gazeteci Metin Aksoy, BYYO mezunu Demet Kayıran ve Öngören’in ailesinden temsilciler katıldı.

Mezarlık ziyareti sırasında Esin Öngören’in yanı sıra Mahmut Tali Öngören ve Gazeteci Betül Uncular’ın mezarına da karanfil bırakıldı. Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve Belma Güner Dolu, Esin Öngören için mezarlığı başında konuşma yaptı.

Altun: “İsminin verildiği stüdyoda insanlara hoş duygular yaşatabilecek sesler yayabiliyoruz”

Cebeci Asri Mezarlığındaki ziyaret sırasında İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun’a Esin Öngören’in adının verildiği Radyo Atölyesinden yapılan Ankara Üniversitesi Radyosunun beğeniyle dinlenildiği iletildi. Altun da Esin Öngören için yaptığı konuşmada şöyle konuştu: “İLEV olarak yerine getirmeye çalıştığımız bir görev var. Esin Hanım ve Mahmut Hocanın yaptıklarıyla önemli insanlar olduklarını biliyoruz. Burada kendisini sağlığında tanımış, hattâ çalışmış arkadaşlarımız var. Özellikle mesleğinin duayenlerinden olduğunu, Türkiye’de spikerlik ve radyoculuk konusunda çok önemli şeyler yaptığını zaten biliyoruz. İsmi de fakültenin radyo stüdyosunda yaşıyor. Stüdyodan insanlara hoş duygular yaşatabilecek sesler yayabiliyoruz, bu bizim için mutluluk verici bir şey. Özellikle Esin Öngören ve Mahmut İLEV’le isimlerinin özdeşleşmiş olduğunu zaten biliyoruz. Biz 2006 yılından bu yana 10 yıldır adlarına verdiğimiz bursları devam ettiriyoruz. Bu burslar, arkadaşların günlük yaşamlarına katkı sağlıyordur.”

Dolu: “Bizlere bıraktıkları mirası daha güzel şeyler yapmak için daha da ileriye taşıyacağız”

İLEF dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun’un ardından konuşma yapan İLEV Yönetim Kurulu Başkanı Belma Güner Dolu şunları söyledi: “Sayın merhum Mahmut Tali Öngören hocamızın eşi Esin Öngören’i mezarı başında, seneyi devriyesinde anmak için toplandık. Onların bize bıraktıkları mirası daha güzel şeyler yapmak için daha da ileriye taşıyacağız. Ruhu şad olsun.”

DSC_0069

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11220
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Esin Öngören mezarı başında anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat