20 Temmuz 2023, Perşembe - 21:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ethem Sarısülük anmasına polis müdahalesi: En az 13 kişi gözaltına alındı

Tarih: 01 Haziran 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 83

Ethem Sarısülük’ü anmak üzere vurulduğu noktaya gitmek isteyenler polis müdahalesiyle karşılaştı. En az 13 kişi gözaltına alındı.

Gezi protestoları sırasında polis Ahmet Şahbaz’ın silahından çıkan kurşunla Güvenpark’ta öldürülen Ethem Sarısülük’ü anmak için bir araya gelen kitleye polis müdahale etti. Yüksel Caddesi, Konur ve Karanfil Sokakları ile Atatürk Bulvarı’na toplananarak Güvenpark’a gitmek isteyen gruba polis biber gazı da kullanarak müdahale etti. Aara sokaklardan Güvenpark’a ulaşmak isteyen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Polis, Konur Sokak girişini kapatarak Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Halkevleri’nde bulunanların çıkış yapmasına izin vermedi. Halkevleri’nden yapılan açıklamada, “Gezi direnişinin 9. yılında Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yerde yapılacak anmayı engellemek isteyen polis Halkevleri genel merkezini ablukaya alarak, Halkevcilere saldırdı. Yitirdiklerimizi unutturmayacağız, Gezi’yi unutturmayacağız. Karanlık gidecek Gezi kalacak” denildi.

Geçen 9 yılın ardından Gezi Davası

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen ve ilk duruşması 24 Haziran 2019’da Silivri Cezaevi’nde gerçekleştirilen davada 18 Şubat 2020 tarihinde verilen kararla 16 sanığın 10’u, haklarındaki bütün suçlamalardan beraat etmişti. Davada tutuklu olarak yargılanan tek sanık Osman Kavala tahliye edilmiş, yurtdışında bulunan sanıklar hakkındaki yakalama kararı kaldırılmıştı. Karardan iki yıl sonra savcılık kararı istinaf mahkemesine taşıdı ve 9 sanık hakkındaki beraat kararı bozuldu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 25 Nisan 2022 tarihindeki karar duruşmasında Osman Kavala hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman’a TCK 312’den yardım etme suçundan 18’er yıl hapis cezası verildi. Kavala dışındakilerin de ayrıca tutuklanmasına karar verildi.

Mahkemede kararın açıklanmasından bu yana Gezi Parkı Davası Türkiye’nin gündeminde yerini koruyor. Ankara, İstanbul ve İzmir’deki TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası “Adalet Nöbeti” tutuyor.

TMMOB Mimarlar Odası önü

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/32742
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ethem Sarısülük anmasına polis müdahalesi: En az 13 kişi gözaltına alındı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat