25 Temmuz 2023, Salı - 18:12

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Faruk Bildirici’nin “Medya ombudsmanlığını kurumsallaştırma” çağrısına bir günde yedi olumlu yanıt

Tarih: 24 Ocak 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 102

Faruk Bildirici’nin “medya ombudsmanlığını kurumsallaştırma” çağrısına bir gün içinde yedi kurum olumlu yanıt verdi.

Hürriyet gazetesinde 9 yıl boyunca yürüttüğü ombudsmanlık görevine son verilmesinin ardından bağımsız olarak ombudsman yazıları yazan Faruk Bildirici’nin kendine ait internet sitesinden yaptığı “Medya Ombudsmanlığı’nı kamusallaştırma çağrısı”, gün içinde pek çok kurum tarafından kabul edildi. Bildirici’nin çağrısına karşılık veren kurumların sayısının artması bekleniyor.

Faruk Bildirici

Kurumlardan yapılan açıklamalar:

T24: Faruk Bildirici’nin ‘Medya Ombudsmanlığı’nı tanıyoruz

Gerçek Gündem: “Gazeteci okuru/izleyicisi karısında sorumlulukla hareket etmeli ve okurun/izleyicinin görüş ve düşüncelerini bilmeli ve yol gösterici olarak görmelidir.”

ANKA Haber Ajansı, KRT, İkinci Yüzyıl Gazetesi: “ANKA Haber Ajansı, KRT ve İkinci Yüzyıl Gazetesi, Medya Ombudsmanlığını kabul etti”

Turktime: “Faruk Bildirici’nin ‘Medya Ombudsmanlığı’ çağrısına olumlu yanıt veriyoruz.”

Birgün Gazetesi: “BirGün, Faruk Bildirici’nin ombudsmanlığını tanıyor”

Bildirci’nin çağrısı

Gazeteci Faruk Bildirci, basılı gazete ve dergilerin yerini giderek dijital medyalardaki haberciliğin aldığı, sosyal medyanın da devingen bir iletişim evreni hacmini kazandığı bu dönemde medya ombudsmanlığının, zaman içerisinde etik denetiminin yanı sıra “haber doğrulama” süreçleri açısından da önemli bir fonksiyon icra edeceğini belirttiği bir yazı yayımlamış, yazısında şu ifadelere yer vermişti:

“Siyasal, hukuksal, finansal zorluklar, kısıtlar, sorunlar ne olursa olsun; gazetecilik herkesten, her kesimden, her şeyden önce gazetecilerin mesleğidir. Mesleğimize ilişkin yanlışları eleştirmekle yetinmeyip, öğrenilmiş/dayatılmış çaresizliklere aldırmayarak iyi/doğru/güvenilir gazetecilik için kurumsallaşma hedefli bir çözüm yoluna, gazeteciler olarak birlikte çıkabiliriz.

Bu bağlamda; bütün medya kuruluşlarına ve gazetecilere çağrımdır; “Medya Ombudsmanlığı”nı kurumsallaştırmaya var mısınız? Gelin ülkemize özgü, yeni, bağımsız bir “Medya Ombudsmanlığı” modeli yaratalım.”

“Bu yolculukta birlikte olacağız”

Faruk Bildirici, haber kuruluşlarından gelen olumlu yanıtları, kendi sosyal medya hesabından Uğur Mumcu alıntıları ekleyerek paylaştı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31482
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Faruk Bildirici’nin “Medya ombudsmanlığını kurumsallaştırma” çağrısına bir günde yedi olumlu yanıt

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat