15 Temmuz 2023, Cumartesi - 03:02

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliği düşürüldü

Tarih: 31 Ekim 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 84

CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Faruk Bildirici, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda RTÜK tarafında gerçekleşen Üst Kurul toplantısıyla RTÜK üyeliğinin sonlandırıldığını duyurdu.

CHP kontenjanından RTÜK’te görev yapmaya başlayan gazeteci Faruk Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesi kararı alındı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla olayı duyuran Bildirici, bu kararın RTÜK tarihinde bir ilk olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Hukuksuzluk galip geldi, RTÜK üyeliğimi düşürme kararı verdiler. Muhalefet yapmanın bedeli üyeliğimin düşürülmesi oldu. Bu tahammülsüzlüğü, hukuksuzluğu, anti demokratik kararı yargıya götüreceğim.”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Üst Kurul toplantısında üyeliğin düşürülmesi önerisinin gündeme alınmasının görüşüldüğünü aktaran Bildirici, kendisinin yasa gereği salondan çıkarıldığını söyledi. Bildirici’yi, yine CHP kontenjanından seçilen İlhan Taşçı savunuyor. Üyeliğinin düşürülmesinin mücadelesini etkilemeyeceğini belirten Bildirici, “Üyeliğimin düşürülmesi mücadelemi etkilemez ancak anti demokratik bir yol açılmış olur. Beş oyu bulan taraf susturmak istediği muhalif üyeyi kuruldan atabilir. RTÜK’te muhalefete izin vermeyen, siyasi iktidarın uzantısı ve tek sesli bir dönem başlar” ifadelerini kaydetti.

Bildirici: “RTÜK üyeliğim düşürüldü”

Bildirici, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda, “Hukuksuzluk galip geldi, RTÜK üyeliğimi düşürme kararı verdiler. Muhalefet yapmanın bedeli üyeliğimin düşürülmesi oldu” diyerek üyeliğinin düşürüldüğünü belirtti. “Bu tahammülsüzlüğü, hukuksuzluğu, anti demokratik kararı yargıya götüreceğim” diyen Bildirici, bugün saat 16.00’da RTÜK üyesi İlhan Taşcı ile birlikte RTÜK binası önünde basın toplantısı düzenleyeceğini de duyurdu.

Ne olmuştu?

RTÜK üyesi ve gazeteci Faruk Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in üç ayrı yerden hukuksuz bir şekilde maaş aldığını iddia etmiş ve Başkan’ı Etik Kurulu’na şikayet etmişti. Şahin’in RTÜK’ün yanı sıra Basın İlan Kurumu ve TÜRKSAT’ın yönetiminde yer aldığını ve bu sebeple “RTÜK’teki görevinden çekilmiş sayılması” için dilekçe yazmıştı. Başkan Şahin, Fatih Altaylı’ya yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanlamış ve “Üç yerden maaş almıyorum” demişti. Tartışmalar devam ederken Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, 30 Ekim’de “Faruk Bildirici için tehlike çanları çalıyor!” başlıklı yazısında Bildirici’yi devletin kendisine tahsis ettiği aracı kişisel hayatı için kullandığını söylemiş ve Bildirici’nin görevden alınması gerektiği imasında bulunmuştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25565
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliği düşürüldü

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat