27 Temmuz 2023, Perşembe - 08:04

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Fikret Otyam’ın cenazesi Ankara’ya getirildi

Tarih: 11 Ağustos 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 208

Pazar günü Antalya’da tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybeden Fikret Otyam’ın cenazesi Ankara’ya getirildi. “Bizim halkımız suskundur. Onların gazetecisi olmak istedim” diyen usta gazeteci, yazar ve ressam Fikret Otyam, sevenlerinin omuzlarında defnedileceği Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine uğurlandı.

Otyam için ilk tören dün Antalya Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Cem Evinde düzenlendi. Bugün de Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde saat 12.00’de başlayan törene Otyam’ın sevenleri katıldı.

DSC_0846

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

 

Sanat ve siyaset dünyası Otyam’ın cenazesinde bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Maltepe Belediye Başkanı ve Fikret Otyam Sanat ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı Orhan Erinç, Yazar Ahmet Say, Sanatçı Hüseyin Turan ve birçok sanatçı, siyasetçi cenaze törenine katılanlar arasındaydı.

DSC_0999

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Otyam için saygı duruşu ile başlayan cenaze töreninin sunuculuğunu Fikret Otyam’ın yeğeni Gökay Otyam yaptı. Törene çok yoğun bir katılım gerçekleşirken, Fikret Otyam’ın sevdiği türküler de seslendirildi. Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Otyam’ın dostluğundan ve ağabeyliğinden derin haz ve büyük gurur duyduğunu söyledi.

Otyam’ın kızı Elvan Baransel, babasını kaybetmenin acısını yaşadıklarını dile getirerek babasının, hayattayken değeri bilinen ender insanlardan biri olduğunu belirtti. Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı Orhan Erinç de genç bir gazeteciyken tanıdığı Otyam’dan çok şey öğrendiğini kaydederek, Otyam’ın kimsesizlerin kimsesi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Otyam’ın cenazesi Çağdaş Sanatlar Merkezi önündeki cenaze aracına konularak Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine uğurlandı. Fikret Otyam’ın cenazesi saat 17.00’de düzenlenen törenle İz Bırakan Aydınlar Mezarlığına defnedildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7519
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Fikret Otyam’ın cenazesi Ankara’ya getirildi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat