15 Temmuz 2023, Cumartesi - 02:59

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Filiz Erman İmmich: “Babamı şiirleriyle anlatmak istedim”

Tarih: 07 Aralık 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 93

Yazar Filiz Erman İmmich, “Ölüm Her Şeyi Silmez” kitabının söyleşi ve imza günü için Mülkiyeliler Birliği’ndeydi.

Yazar Filiz Erman Immich, 1947’de Mülkiye’den mezun olan Şair-Vali Nüzhet Erman’ı anlattığı ve geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne aktarılacak kitabı “Ölüm Her Şeyi Silmez”i Mülkiyeliler için imzaladı. Mülkiyeliler Birliği Prof. Dr. Oral Sander Konferans Salonu’nda dün düzenlenen etkinlikte yazar, kitabı neden kaleme aldığını anlattı. Immich, “Bu babam Nüzhet Erman ile ilgili bir kitap. 21’inci yüzyılda her şey hızla akıp gidiyor. Dolayısıyla ileriye bir belge bırakmak istedim. Babamı kaybettiğimde acımı babamın kütüphanesinde iyileştirebildiğimi düşünüyorum” dedi.

Şair babası Nüzhet Erman’ın Cumhuriyetin ilk bürokratlarından olduğunu belirten Immich, “Kalıcı bir şey bırakabilmek için kitap yazmayı düşündüm. Babamı yazdığı şiirleriyle anlatmak istedim. Kitabı ailemden topladığım bilgilerle yazdım. Bu kitap sadece bir anı ya da biyografi değil. Otobiyografiyle birlikte bir dönem kitabı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Etkinlik, imza töreninin ardından sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26322
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Filiz Erman İmmich: “Babamı şiirleriyle anlatmak istedim”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat