24 Temmuz 2023, Pazartesi - 12:03

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Film Festivali Sempozyumu İLEF’te başladı

Tarih: 10 Kasım 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 65

İLEF, 32’nci Ankara Film Festivali Sempozyumuna ev sahipliği yapıyor. Dün başlayan Sempozyum yarın sona erecek.

Sempozyumun açılışında “80’lerden Günümüze Video Seyirciliği ve Yeni Mekânsal Deneyimler” başlıklı bir panel düzenlendi. Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi (ATK Sanatevi)’ndeki panelde Dr. Aslı Gön ve Dr. Öğretim Üyesi Şafak Dikmen birer sunum yaptı.

Gön: “Filmler, apartmanlar arasında seyahat ediyor”

Başkent Üniversitesi öğretim elemanı Dr. Aslı Gön panel kapsamında “1980’ler ve Video Seyirciliği” başlıklı bir sunum yaptı. Film’in kaset biçimine girmesiyle beklenmedik mekânlarda kullanıldığına değinen Gön, videonun insan ve toplum hayatında neden olduğu değişikliklerden bahsetti. Gön “Artık filmler şunun içine girdiği için somut, elle tutulabilir nesnelere dönüşüyor. Elden ele geçiyor, çantaya konuyor, masanın üstüne fırlatılabiliyor, Kitap gibi dizilebiliyor” dedi.

Dr. Aslı Gön

Green Tales of Ankara projesine 360 derecelik tanıtım

İLEF öğretim elemanlarından Dr. Öğretim Üyesi Şafak Dikmen, Green Tales of Ankara (Ankara’nın Yeşil Masalları) projesiyle ilgili bilgi verdi. Projede ilk defa konvasyonel kameraların yanı sıra 360 derece kamera teknolojisinin de kullanıldığına dikkat çeken Dikmen, Hollanda Büyükelçiliği, ATAUM ( Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi) ve Netlab (Yeni Medya Araştırmaları Laboratuvarı)  işbirliği ile yapılan projeye dair ayrıca şunları söyledi:

“Biz burada hem ekolojiye hem çevreye hem sokak hayvanlarına hem bisiklet kullanımına hem de Ankara’daki bazı parklara daha doğrusu vahalara dikkat çekmek için bu projeyi gerçekleştirdik. Nasıl gerçekleştirdik?  Bir konvasyonel kameralar kullandık bir de üç yüz altmış derece kamera teknolojisini kullandık. Aslında deneysel bir çalışma, daha önce bu yönde fotoğraflar çekip içerik üretmiştik ama ilk defa baştan sona yedi dakikalık bir video hazırladık.”

Dr. Öğretim Üyesi Şafak Dikmen

Festival Sempozyumu bugün ve yarın saat 09.30-17.00 saatleri arasında ATK Sanatevi’nde düzenlenen panellerle devam edecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/30799
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Film Festivali Sempozyumu İLEF’te başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat