19 Temmuz 2023, Çarşamba - 10:33

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Film festivaline önlem alındı: ÖGB festival gazetesini topladı

Tarih: 20 Kasım 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 117

Cebeci Kampüsü’nde dün düzenlenen bir sempozyuma katılmak isteyen öğrencilere copla saldıran güvenlik görevlileri bugün 25. Gezici Film Festivalini tanıtan “Gezici Gazete”yi topladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde dün düzenlenen “Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye” başlıklı sempozyuma katılmak isteyen öğrencileri darp eden Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) bugün de kampüste “güvenlik önlemi” almaya devam etti. ÖGB, kampüsün çeşitli yerlerine 25. Gezici Film Festivali kapsamında dağıtılan Kültür ve Turizm Bakanlığı logolu “Gezici Gazete”yi topladı.

Öğrencilerden sempozyum açıklaması

Dün düzenlenen ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’in de katıldığı “Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye” sempozyumunu izlemek isteyen öğrenciler ÖGB’nin önce engellemelerine sonra da coplarına hedef oldu. Sabah başlayan olaylar kampüs içinde açıklama yapmak isteyen öğrencilere müdahalelerle sürerken bir öğrenci de göz altına alındı. Ülkücü işareti yapan bir grup öğrenci de fakülte içinde ve dışında sempozyuma alınmayan öğrencilere ve bazı öğretim elemanlarına fiziksel saldırıda bulundu. Bu esnada iki öğretim elemanın da hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Bu öğrencilerin konuyla ilgileri olmamalarına rağmen olaylara müdahil olmak istemesinin nedenleri ise bilinmiyor.

Sempozyuma alınmayan öğrenciler daha sonra Mülkiyeliler Birliği’nde bir açıklama yaparak, Rektör Prof. Dr. İbiş’in sempozyumun onur kurulunda yer almasını ve ÖGB şiddetini protesto etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26017
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Film festivaline önlem alındı: ÖGB festival gazetesini topladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat