26 Temmuz 2023, Çarşamba - 09:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Fişek ödülleri genç araştırmacı ve gazetecilerin oldu

Tarih: 31 Mart 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 181

İşçi sağlığı ve iş güvenliği alanının öncü isimlerinden Prof. Dr. Gürhan Fişek, dün Çağdaş Sanatlar Merkezinde (ÇSM) yapılan etkinlikle anıldı. Etkinlikte Fişek Enstitüsü tarafından verilen ödüller de sahiplerini buldu.

SBF öğretim üyelerinden ve Türk Tabipler Birliği üyesi Prof. Dr. Gürhan Fişek doğumunun 68’inci yılında ailesi, sevenleri, meslektaşları ve öğrencileri tarafından anıldı.

ÇSM’de dün saat 15.30’da başlayan etkinliğin sunuculuğunu TRT eski spikeri Mehpare Çelik üstlendi. Çelik, “Bizi bir kez daha bir araya getiren, sorumluluklarımızı hatırlamamıza neden olan Gürhan Fişek hocamıza sevgi ve özlemle teşekkür ediyoruz” dedi. Çelik, zaman zaman etkileyici sunumuyla Prof. Dr. Fişek’in çalışmaları ve görüşleriyle ilgili bilgiler de verdi.

Makale Ödülleri üç genç araştırmacıya

Bu yıl ilk kez verilen Prof. Dr. Gürhan Fişek Sosyal Politika Makale Ödülleri, Fişek Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Oya Fişek tarafından takdim edildi.

Lisansüstü düzeyde, “Çocuk İşçileri: Saya İşçileri Örneği” başlıklı makalesiyle Yonca Elma, “Prof. Dr. Gürhan Fişek Sosyal Politika Makale Ödülü”ne layık görüldü. Elma, teşekkür konuşmasında kendisine destek veren hocalarına teşekkür etti.

Lisans düzeyinde ise “Herkesin Gözü Önünde Kimsenin Görmediği: Refakatçi Çocuklar” başlıklı makalesiyle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi Murat Karabulut, ödülü almaya hak kazandı. Halk yararına bilim yapmaya devam edeceğini söyleyen Karabulut, vakıf gönüllülerine teşekkür etti.

Rabia Asya Dalkılıç’ın “Denizli’de Yaşayan Farklı Yaş Gruplarındaki Kadınların Toplumsal Cinsiyet Algılarına Dair Metaforik Bir Çalışma” başlıklı makalesi de seçici kurul tarafından övgüye değer bulundu. Dalkılıç, konuşmasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin öneminden bahsederek çalışmasına katılan 120 kadına teşekkür etti.

Çocuğun İnsan Hakları Ödüllerinden biri de Çepni’nin oldu

Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı tarafından 2012 yılından bu yana verilen “Çocuğun İnsan Hakları Ödülü” de dünkü etkinlikte sahiplerini buldu. Yönetim Kurulu Başkanı Oya Fişek’in elinden verilen ödüllerden biri, Evrensel Gazetesi ve Ekmek ve Gül Dergisi’nde çocuk istismarlarını konu edinen ve istismar olaylarının takipçisi olan haberleriyle Burcu Yıldırım oldu. Yıldırım, “Bugün heyecanlı, mutlu ve umutluyum. Bireyselliğin fazla olduğu bugünlerde toplumsal olanı savunmak ve bunu ödüle layık görmek büyük bir sorumluluk. Beni bu yola teşvik eden herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mesleğe GÖRÜNÜM’de başlayan Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ozan Çepni de ödül alan isimlerden biri oldu. Eğitimdeki dönüşüm ve dinselleşmeyi görünür kılan ve laik-bilimsel eğitimi temel bir insan hakkı sorunu olarak ele alan haberleri nedeniyle ödüle layık görülen Çepni, ilk ödülü olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

Gazetecilik salt profesyonel meslekten öte bir mücadele alanı. Bugün karanlığın bu kadar yoğun olarak çöktüğü bir coğrafyada bu karanlık en çok çocukları hedef almaktadır. Mevcut iktidar, çocukları doğdukları andan itibaren hedef almakta ve erkenden onları büyütmek zorunda bırakmaktadır. Bunu da en yoğun olarak eğitim alanında görüyoruz. Dayanışmayı büyüttüğünüz için hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Evrensel Gazetesinde yayınladığı saya işçileri eylemlerine katılan çocuk işçileri yakından takip eden ve çocuk işçiliği sorununu gündemde tutan haberleriyle ödüle layık görülen Ercüment Akdeniz ise ödülünü Saya işçisi çocuklara ithaf etti. Akdeniz konuşmasında iş kazalarına değinerek iş hekiminin ve Fişek modelinin önemine dile getirdi.

Anma etkinliğinde ayrıca Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Tuncer Tercan da bir dinleti sundu. Etkinlik, Gürhan Fişek’in 68’inci doğum gününün kutlanmasının ardından verilen kokteyl ile sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22441
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Fişek ödülleri genç araştırmacı ve gazetecilerin oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat