25 Temmuz 2023, Salı - 13:18

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Foto muhabiri Özalp o anları anlattı: “Yumruk geleceği belliydi… Keşke yaşanmasaydı, ben de çekmeseydim”

Tarih: 27 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 311

O anı kareleyen fotomuhabiri Özalp: Ben fotomuhabiriyim burada görevimi icra ettim. Olayın en net fotoğrafını çektiğim için çevremden tebrikler alıyorum ancak keşke böyle bir olay yaşanmasaydı da böyle bir fotoğraf çekmeseydim.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta sonu Çubuk’ta şehit cenazesinde uğradığı linç girişimi sırasındaki en net fotoğrafı çeken İLEF mezunu Demirören Haber Ajansı (DHA) fotomuhabiri Harun Özalp GÖRÜNÜM’e konuştu.

Çubuk’a şehit cenazesini takip etmek için gittiklerini belirten Özalp, “Gittiğimizde resmi tören hazırlıkları sürüyordu. Siyasiler, komuta kademesi oradaydı. Bakan Hulusi Akar oradaydı. Kılıçdaroğlu, geldiğinde toplanan vatandaşlardan uğultular yükselmeye başladı. Ancak hoca vatandaşları uyararak ortamı sakinleştirdi” dedi.

Özalp’in DHA adına fotoğrafladığı o an.

“Arbede içinde kaldık”

Harun Özalp

Cenaze namazı kılındıktan sonra ilk olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı fotoğraflamak için çaba gösterdiğini dile getiren Özalp “Hulusi Akar’ı fotoğraflamakta zorlanıyordum. Etrafında koruma ordusu vardı. Sonra Kılıçdaroğlu’nun yürüdüğünü ve uğultuların yükseldiğini görünce Kılıçdaroğlu’na doğru yöneldim” dedi. Kılıçdaroğlu’nu fotoğraflamak için en öne geçtiğini belirten Özalp “Kılıçdaroğlu’na önce sözlü başlayan şiddet sonra fiziksel şiddete döndü. AA ve İHA muhabirleriyle biz orada sıkıştık. Kameraman arkadaşım arbede sırasında yere düştü. Kılıçdaroğlu’na sağdan soldan yumruklar, tekmeler gelmeye devam ediyordu” dedi. Daha önce birçok eylem fotoğrafı çektiğini ancak böyle zor bir durumla karşılaşmadığını ifade eden Özalp şunları söyledi: “Fotoğrafı çekebilmek için önemli olan o arbede içinde Kılıçdaroğlu’nun önünde tutunabilmekti. Kılıçdaroğlu’nu gözümden ayırmadım. Zaten bir yumruğun Kılıçdaroğlu’na isabet edeceği belliydi. Arbede içinde makinemi kaldırdım ve Kılıçdaroğlu’na doğru odaklamaya çalıştım. O anda fotoğrafı çekmişim. Yumruk sonrası Kılıçdaroğlu’nun gözlüğü düştü. Yanındakiler onu korumaya almaya çalıştılar.”

“Keşke yaşanmasaydı”

Özalp, “Ben fotomuhabiriyim burada görevimi icra ettim. Olayın en net fotoğrafını çektiğim için çevremden tebrikler alıyorum ancak keşke böyle bir olay yaşanmasaydı da böyle bir fotoğraf çekmeseydim” diye konuştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23262
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Foto muhabiri Özalp o anları anlattı: “Yumruk geleceği belliydi… Keşke yaşanmasaydı, ben de çekmeseydim”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat