21 Temmuz 2023, Cuma - 19:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Fotoğraf sanatçısı Alberto Modiano İLEF’e geliyor

Tarih: 18 Şubat 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 184

Ünlü fotoğraf sanatçısı Alberto Modiano “Ayrımcılığa Karşı Dersler”in konuğu olarak İLEF’e gelecek. Modiano, ders kapsamında “Zaman ve Mekân içinde Musevilik” ve “Holocaust Icons” (Soykırım Simgeleri) çalışmalarını sunacak.

Alberto Modiano, 20 Şubat Cuma günü 14.30’da Ahmet Taner Kışlalı Sanatevinde Prof. Dr. Ülkü Doğanay tarafından yürütülen Ayrımcılığa Karşı Dersler’e geliyor. Ayrımcılığa Karşı Dersler’in bu dönemki ilk konuğu olacak Modiano, 3 yıllık çalışmasının eseri olan “Zaman ve Mekân içinde Musevilik” ve diğer çalışması olan “Holocaust Icons”u sunacak.

"Zaman ve Mekân içinde Musevilik" sergisi - Fotoğraf: Alp Eren Kaya

“Zaman ve Mekân içinde Musevilik” sergisi – Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Sanatçı, Zaman ve Mekân içinde Musevilik çalışmasında günümüz Türkiye’sinde Yahudilerin örf ve adetlerini, dini ritüellerini uygulanış biçimlerini fotoğraf sanatı ile gösteriyor. Daha önce de bu çalışmasını birçok sergide sunmuş olan Modiano ayrıca sergiler için hazırladığı kitapta İstanbul’da yaşayan Yahudilerin dini ritüellerini dini bayramlar, dini uygulamalar, dinsel kavramlar ve geleneksel uygulamalar olmak üzere 4 ana başlıkta sunuyor.

Modiano’nun Holocaust Icons çalışmasında da Polonya’da 2012 yılında gerçekleştirilen Yaşam Yürüyüşü, ziyaret ettiği açık hava müzeleri ve Yahudi soykırımına ait izleri belgelediği fotoğrafları yer alıyor. Sanatçının kişisel, sanatsal yorumlarını kattığı Holocaust Icons çalışması da daha önce birçok sergide yer almıştı. Holokost, Nazilerin II. Dünya Savaşı’nda Yahudilere yaptığı sistematik soykırımın genel olarak tercih edilen adı olarak kullanılıyor.

"Zaman ve Mekân içinde Musevilik" sergisi - Fotoğraf: Alp Eren Kaya

“Zaman ve Mekân içinde Musevilik” sergisi – Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Alberto Modiano kimdir?

Alberto Modiano, 1960 yılında İstanbul doğdu. 1979’da fotoğraf hayatına başlayan Modiano, 1985 yılında dernek etkinliklerine katılarak çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ayrıca 1987–1990 yılları arasında İFSAK Yayın Biriminde yayın ve araştırma çalışmalarında bulundu. Muhtelif sergiler açan Alberto Modiano saydam gösteriler düzenledi. 1995–1996 dönemi İFSAK Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığı görevini üstlenen Modiano, BASAF ve FOTOGEN üyesi, İFSAK onursal üyesidir. Halen fotoğraf eğitmenliği ve düğün fotoğrafçılığı da yapmakta olan Alberto Modiano, fotoğraflı edebiyat öyküleri yazmaktadır. Sanatçıyla ilgili ayrıntılı bilgi için:  http://www.albertomodiano.com/

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5800
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Fotoğraf sanatçısı Alberto Modiano İLEF’e geliyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat