16 Temmuz 2023, Pazar - 00:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Fransız gazeteci Schmelck, “Gazetecilik ve İnovasyon” sunumuyla Mülkiye’deydi

Tarih: 24 Mart 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 93

Siyasal Bilgiler Fakültesi, Fransız gazeteci ve öğretim görevlisi Clara Schmelck’i ağırladı. Schmelck, gazeteciliğin geleceğine ilişkin küresel perspektiflerden söz etti.

Fransız gazeteci Clara Schmelck, Ankara Üniversitesi’ndeydi. Strazburg Üniversitesi’nde de çeşitli dersler veren Schmelck, “Journalism and Innovation: Which Global Perspectives?” (Gazetecilik ve İnovasyon: Hangi Küresel Perspektifler) başlıklı bir sunum yaptı.

Fransız gazeteci ve akademisyen Clara Schmelck, Ankara Üniversitesi Uluslararası Siyasi ve Ekonomik İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği programa konuk oldu. Schmelck, Siyasal Bilgiler Fakültesi Mülkiye Şeref Salonu’ndaki etkinlikte, “Journalism and Innovation Which Global Perspectives?” başlıklı bir sunum yaptı. Gazeteciliğin ve yeniliğin küresel bir bakış açısıyla tartıştığı sunumunda Schmelck, teknolojinin gelişiminin sonucu olarak medyadaki değişimler hakkında konuştu.

Metaverse evrenine geçiş sürecinde Proto-Metaverse’deki kullanıcıların istatistiklerini paylaşan Clara Schmelck, Metaverse’ün yeni jenerasyona hitap ettiğini ve kullanıcıların çoğunluğunun 10-20 yaş grubunda olduğunu aktardı. Jenerasyonlar arası farkın iyice açıldığını söyleyen Schmelck, şu an bile fiziksel alanlar ile dijital alanların bir arada bulunduğu durumların olduğunu söyledi. Schmelck dijitalleşme ve artırılmış gerçekliğin eğitime olan olası etkileri üzerine “Dijital ortam eğitim için çok kullanışlı olacak. Mesela derste bir profesörün hayatını öğrenirken dijital olarak profesör ile aynı ortamda olmak heyecan verici olurdu” dedi.

Söyleşide gazeteciliğin değişimi hakkında da değerlendirmeler yapan Schmelck, gazeteciliğin artık sadece masa başında yazı yazan bir iş olmadığını belirtirken bilgisayar ve matematikle ilgili veri analisti, istatistik gibi dalların giderek önem kazandığını dile getirdi.

Yurtdışındaki gazetecilik eğitiminde “Büyük Veri” konusunda dersler bulunduğunu kaydeden Fransız gazeteci, “Fake News” tehlikesinin artıyor olduğunun da altını çizdi. o

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Çınar Özen’in de katıldığı sunumun ardandan Schmelck, İLEF‘i de ziyaret etti.

Clara Schmelck kimdir?

Gazetecilik ve felsefe eğitimi almış olan Schmelck, çeşitli kuruluşlarda ekonomi, medya alanlarında gazeteci olarak çalışıyor ve web editörlüğü yapıyor. Schmelck ayrıca 2019’dan bu yana Strasbourg Sciences Po’da öğretim görevlisi olarak dersler veriyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/32165
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Fransız gazeteci Schmelck, “Gazetecilik ve İnovasyon” sunumuyla Mülkiye’deydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat