28 Şubat 2024, Çarşamba - 23:10

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Futbolda antrenmanlar korona virüs vakalarıyla başladı

Tarih: 16 Mayıs 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 177

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) liglerin 12 Haziran tarihinde başlayacak açıklamasından sonra takımların antrenmanlara başlamasıyla birlikte pozitif vaka haberleri de gelmeye başladı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Kasımpaşa ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor takımlarında pozitif vakalara rastlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun liglerin 12 Haziran tarihinde başlamasıyla ilgili açıklamasından sonra takımlar antrenmanlarına yeniden başlayıp kampa girdi.  Antrenman sonrası her çalışana yapılan covid-19 testlerinde Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Kasımpaşa ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da pozitif vakalara rastlandı.

Fenerbahçe’de iki vaka

Fenerbahçe’de yönetim kurulu üyesi Sabahattin Baki, Fenerbahçe Televizyonu’na yaptığı açıklamada 2 idari personelin covid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi. İnternet sitesinden de yayımlanan açıklamada Baki, “Maalesef bir idari personelimizin test sonucu pozitif geldi. Dolayısıyla hemen önlem alarak antrenmanları iptal ettik. Dün tekrar tam kadro COVID-19 testleri yapıldı. İlk gün pozitif çıkan arkadaşımızın testi maalesef tekrar pozitif çıktı. Yani o teşhis doğru çıktı. Bununla beraber ek olarak bir idari personel arkadaşımızın da pozitif çıktı. Her ikisinin de tedavisine başlandı, ilaç tedavilerine başlandı. İkisine de geçmiş olsun diyorum” açıklamalarında bulundu.

Erzurumspor’da 4’ü futbolcu 11 vaka

Antrenmanlara başlayan futbol takımlarından biri olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 13 Mayıs tarihinde twitterdan açıklama yaptı. Yapılan ikinci testin sonucuna göre 4 futbolcu, 1 teknik heyet, 1 A takım personeli, 5 kulüp çalışanı olmak üzere 11 kişinin testinin pozitif çıktığını ve durumu şüpheli olan 12 kişinin de testlerinin tekrarlanması için hastaneye sevk edildiğini açıkladı. Durumu şüpheli bulunup tekrar test için hastaneye gönderilen 12 kişinin ise test sonuçlarının negatif çıktığı ve 14 gün karantina sürecine tabi tutulacakları kulübün twitter hesabından açıklandı. Erzurumspor forması giyen Ömer Şişmanoğlu yapılan açıklamanın ardından twitter hesabından TFF’ye seslenerek, “Helal olsun TFF, olacağı buydu zaten ve şu anda 11 kişi pozitif çıktı, birkaç gün içinde 20 kişinin daha olduğu haberi gelir” mesajını paylaştı

Beşiktaş’ta başkan dâhil, 8 kişi pozitif

Beşiktaş Futbol Kulübü, teknik direktörü Sergen Yalçın önderliğinde 20 Nisan tarihinde gruplar halinde antrenmanlarına başladı. TFF’nin liglerin 12 Haziran tarihinde başlayacak açıklamasından sonra ise resmi idmanlara geçen Beşiktaş’ta ilk olarak 8 Mayıs Cuma günü tüm futbolcular, teknik heyet ve kulüp çalışanlarına yapılan test sonucunda bir futbolcu ve bir çalışanda pozitif vaka çıktığı açıklandı. Ardından 13 Mayıs Çarşamba günü twitter hesabından, ikinci bir testin yapıldığını ve 8 kişide pozitif vakaya rastlanıldığı açıklandı. Yapılan açıklamanın ardından ikinci bir açıklama da kulübün başkanı Ahmet Nur Çebi’nin 13 Mayıs tarihinde yapılan testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Kasımpaşa’da 2 futbolcunun testi pozitif

Bir diğer İstanbul kulübü olan Kasımpaşa’da covid-19’a yakalanan takımlar arasında bulunuyor. Kulüpten yapılan açıklamada tüm futbolcular, teknik heyet ve kulüp destek heyetine her hafta uygulanan rutin testlerin 13 Mayıs Çarşamba günü yapılan 2. Testler neticesinde, 2 futbolcuda pozitif vakaya rastlanıldığı açıklandı.

Galatasaray’da ikinci kez covid-19 vakası

Galatasaray kulübünde daha önce teknik direktör Fatih Terim ve ikinci başkan Abdürrahim Albayrak’ın covid-19 testleri pozitif çıkmış ve yapılan tedavinin ardından test sonuçları negatife dönmüştü. Kulüpten yapılan açıklamada 14 Mayıs tarihinde yapılan covid-19 testlerinin sonuçlandığı ve bir yardımcı personelde pozitif vaka tespit edildiği ifade edildi. Pozitif vakanın ardından Sağlık Bakanlığı ve TFF Sağlık Kurulu’nun pozitif vaka tespiti sonrası izolasyon, tedavi ve takip protokollerinin devreye sokulduğu ve takım antrenmanlarının 6 gün süreyle durdurulduğu açıklandı.

Pozitif vakaları ayırıp yolumuza devam edeceğiz

TFF Başkanı Nihat Özdemir, CNN Türk’te katıldığı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.  Özdemir, kulüpler de çıkan pozitif vakalar hakkında, “Süper Lig başladığı zaman takımlarda pozitif vaka çıkarsa pozitif çıkanları ayırarak yolumuza devam edeceğiz“ dedi. Liglerin yeniden başlamasına daha bir ay olduğunu ifade eden Özdemir, “Belki de her şey çok güzel gidecek ve temmuz ayında bazı maçları seyircili oynayacağız” açıklamasını yaptı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/28303
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Futbolda antrenmanlar korona virüs vakalarıyla başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Depremde evini ve dükkanını kaybetti, borcu borçla kapatarak geçinmeye çalışıyor

Mustafa Karaman, Malatya'da geçici esnaf konteynerlerinde Apricosia isimli dükkanında kayısı ve kayısı ürünleri satıyor. Depremin ardından her şeye sıfırdan başlamış. Borçlarını başka borçlarla kapatmaya çalışıyor. Kira muafiyetinin uzamasını talep ediyor. Yağmur yağınca su basan konteynerlerin sorunlarını çözecek yetkili arıyor.

Kapat