16 Temmuz 2023, Pazar - 10:44

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gaffar Okkan anılıyor

Tarih: 24 Ocak 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 116

Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, 20 yıl önce bugün 5 polis memuruyla birlikte düşürüldükleri pusuda öldürüldü. Okkan ve öldürülen diğer polisler, unutulmadı.

Eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 günü akşam saatlerinde Valilik binasına doğru makam aracıyla seyir halindeyken kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürülmüş ve silahlı saldırıda beş koruma polisi ile birlikte öldürülmüştü. Diyarbakır halkı tarafından oldukça sevilen Okkan, öldürülüşünün 20 yılında da unutulmadı. Siyasetçilerin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar başta olmak üzere pek çok kişi Okkan’ı andı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu:

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu:

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce:

Ali Gaffar Okkan kimdir?

Ali Gaffar Okkan, 1952 yılında Sakarya’nın Hendek ilçesinde dünyaya geldi. 1970 tarihinde Polis Kolejinden, 1973 tarihinde ise Polis Akademisi’nden mezun oldu. İzmir, Şanlıurfa, Eskişehir, Kars illerinde görevi yaptıktan sonra 18 Kasım 1997 tarihinde Diyarbakır’a İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Diyarbakır’da gündelik yaşama karışmasıyla, şehrin spor kulüplerine verdiği destekle, kadın polislerin trafikte görev almasını sağlamasıyla ve kentin kalabalık noktalarına ilk kez kamera taktırmasıyla hatırlanan Ali Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 günü uğradığı silahlı saldırı sonucunda koruma polisleri Mehmet Kamalı, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy, Atilla Durmuş ve Sabri Kün ile birlikte öldürüldü.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/30066
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gaffar Okkan anılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat