22 Temmuz 2023, Cumartesi - 21:35

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gamze Yücesan Özdemir’in yeni kitabı raflarda

Tarih: 30 Haziran 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 208

İLEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir’in Gezi Direnişini konu alan kitabı “The Road to Gezi: Resistance and Counter- Publics in 21st Century Turkey” geçtiğimiz günlerde yayımlandı.

İLEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir’in yeni kitabı “The Road to Gezi: Resistance and Counter- Publics in 21st Century Turkey” raflardaki yerini aldı. Red Quill tarafından yayımlanan kitap, 248 sayfadan oluşuyor. Farklı sınıf katmanlarının Gezi Direnişi’nin ortaya çıkmasındaki rolünün vurgulandığı kitapta Özdemir, direniş ve mücadeleleri iki ana başlık altında inceliyor.

Özdemir, birinci başlıkta direnen ve “Hayır” diyenlerin yani Gezi Ayaklanması, TEKEL Direnişi, HES mücadeleleri, kentsel dönüşüme direnen yoksulları, ataması yapılmayan öğretmenleri ve öğrenci muhalefetlerinin bu eğilimin en önemli uğrakları olduğunu vurguluyor. İkinci başlıkta ise, varolan yapıya “Hayır” diyen ve o yapılar yerine yenisini, alternatifini üretmeye çalışanlar, farklı belediyecilik, farklı sendikal örgütlenme arayışları, sosyal medya ile yeni örgütlenmeler ve gazetecilik deneyimleri üzerinde duruluyor.

Gamze Yücesan Özdemir kimdir?

Gamze Yücesan Özdemir, lisans eğitimimi Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde tamamladı, yüksek lisansını University of Reading’te yaptı. Ardından doktora eğitimimi University of Sussex’te tamamladı.  Özdemir’in “The Road to Gezi: Resistance and Counter- Publics in 21st Century Turkey” dışında “2000’li Yıllarda Türkiye’de İktisat ve Siyaset Rüzgarları”, “Emek Politikaları: Ne Oluyor? Ne Yapmalı?”, “Emek ve Teknoloji: Türkiye’de Sendikalar ve Yeni İletişim Teknolojileri”, “İletişim, Emek ve Kalkınma: Ekonomi Politik Yaklaşım”, “Sermayenin Adaleti: Türkiye’de Emek ve Sosyal Politika” ve “İnatçı Köstebek” isimli altı kitabı daha bulunuyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11789
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gamze Yücesan Özdemir’in yeni kitabı raflarda

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat