1 Ağustos 2023, Salı - 21:52

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteci Nail Güreli hayatını kaybetti

Tarih: 27 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 57

Duayen gazeteci, yazar Nail Güreli, 84 yaşında hayata veda etti. Vefat haberini, TGC Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto yayınladığı başsağlığı mesajıyla duyurdu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı, gazeteci ve yazar Nail Güreli, 84 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto, Nail Güreli’nin ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Olcayto, mesajında şunları kaydetti: “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki başkanlarından kıdemli gazeteci yazar Nail Güreli’yi kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşım ve kardeşim Nail Güreli gazeteciler için örnek bir kişiydi. Gazetecilik mesleğine ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne çok uzun yıllar hizmet verdi. Nail Güreli’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.”

Nail Güreli

Nail Güreli

Nail Güreli Kimdir?

1932 yılında İstanbul’da doğan Güreli, gazeteciliğe 1952 yılında Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalışan Güreli, 1959 yılında yılın gazetecisi seçildi. TGC’nin çeşitli kademelerinde çalışan Güreli, 18 Mart 1994’ten 3 Nisan 2001 tarihine kadar TGC’nin başkanlığını yaptı. Güreli, son olarak Evrensel gazetesinde yazılarına devam ediyordu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12702
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteci Nail Güreli hayatını kaybetti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat