27 Temmuz 2023, Perşembe - 08:04

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteci Ömür Ünver İLEF’teydi

Tarih: 20 Ekim 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 284

Milliyet Gazetesi Ankara Eki Yazı İşleri Müdürü Ömür Ünver dün Kent ve Çevre Gazeteciliği dersinin konuğu oldu. Metin Toker dersliğinde 13.30’da başlayan derste yerel gazetecilik konuşuldu.

Arş. Gör. Dr. Özgün Dinçer tarafından verilen Kent ve Çevre Gazeteciği dersine Milliyet Gazetesi Ankara Eki Yazı İşleri Müdürü Ömür Ünver konuk oldu. Gazetecilik mesleğine dair deneyimlerini aktaran Ünver, kent gazeteciliğinin önemine değindi.

Üniversite okuduğu yıllarda gazetecilikle ilgilenmesinin gazetecilik hayatında büyük faydasını gördüğünü söyleyen Ünver İLEF öğrencilerine gazetecilikle şimdiden ilgilenmelerini önerdi. Türkiye’deki basın yapılanmasının dünyadaki diğer ülkelerle ters olduğunu söyleyen Ünver, “Dünyanın genelinde yerel gazeteler etkinken Türkiye’de ulusal gazeteler etkin. Bu nedenle Türkiye’de yerel basın gelişmedi” dedi. Ulusal gazetelerin reklam gelirinin azalmasıyla yerel ekler çıkarmaya yöneldiğini söyleyen Ünver, insanların bu gazetelerde gündelik yaşamlarına dair haberler gördüğünü ve haber algılarının değiştiğini belirtti. Ünver, bu durumun kent gazeteciliği için önemli ancak yetersiz olduğuna değindi.

“Kent gazeteciliği yanlış algılandı”

Günümüzde kent gazeteciliğinin kentin altyapı işleri haberciliğinden ibaret olduğu algısının yaygınlığından bahseden Ünver “Kent gazeteciliği yanlış algılandı. Ankara TBMM ve Bakanlıklardan ibaretmiş gibi haber yapılıyor. TBMM ve Bakanlıklar Ankara yaşamının küçük bir parçası. Fakat kent gazeteciliği şehrin kılcal damarlarından girebilmektir” dedi. Kent gazeteciliğinin insan hayatını kolaylaştırıcı yönüne değinen Ünver kent gazeteciliğinin kente dair sorunları gündeme getirmesinin yanı sıra bu sorunları çözücü bir etkiye sahip olduğunu aktardı.

Günümüzde çevre ve enerji konusunun dünyanın gündeminde olduğunu bilimsel gelişmelerin yeni bir gazetecilik alanı açtığını söyleyen Ünver, bu alanda yetişmiş gazetecilere ihtiyaç olduğunu belirtti. Ünver, öğrencilere bilimsel gelişmelerin açtığı gazetecilik alanlarına yönelmelerini önerdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/15804
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteci Ömür Ünver İLEF’teydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat