24 Temmuz 2023, Pazartesi - 20:48

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteci yazar Prof. Dr. Doğan Tılıç Hüif’e konuk olacak

Tarih: 08 Nisan 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 200

Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin her ay düzenlediği “İletişim Bilimciler İletişimi Konuşuyor” etklinliğinin Nisan ayı konuğu Prof. Dr. Doğan Tılıç.

Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin (HÜİF) düzenlediği “İletişim Bilimciler İletişimi Konuşuyor” etkinliğinin bu ayki konuğu gazeteci yazar Prof. Dr. Doğan Tılıç olacak. Başkent Üniversitesi öğretim üyesi ve Birgün gazetesi yazarı Prof. Dr. Tılıç, “Gazetecilik Nereye?” başlığı altında 28 Nisan Cuma günü saat 14.00’da HÜİF 1 nolu seminer salonunda katılımcılarla bir araya gelecek.

HÜİF’in Mart ayı konuğu “Sözcüklerimiz Kimin Cebinde?” başlıklı konuşmasıyla İLEF mezunlarından Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici olmuştu.

dogan tılıc

Doğan Tılıç Kimdir?

Niksar’da 1960 yılında dünyaya gelen L. Doğan Tılıç, 12 Eylül darbesiyle birlikte ODTÜ Sosyoloji Bölümü’ndeki eğitimine zorunlu olarak ara verdi. 1984 yılında üniversiteye dönen ve ODTÜ’den mezun olan Tılıç, 1997’de verdiği tezle doktor unvanı aldı. Gazeteciliğe 1987 yılında 2000’e Doğru dergisinde başlayan Tılıç, 1990 yılında Demokrat Dergisi’ni çıkaranlar arasında yer aldı ve derginin Ankara temsilciliğini yaptı. 1988 yılında Alman Radyosu ARD için, bir yıl sonra da İspanya Uluslararası Haber Ajansı AGANCIA EFE için çalışmaya başladı. Çalıştığı kurumlar için defalarca Afganistan’daki çatışmaları izledi. Körfez Savaşı sırasında Irak ve Suudi Arabistan’dan haberler geçti. 1992 yılı boyunca Yugoslavya’nın parçalanma sürecine tanıklık etti. Azeri-Ermeni çatışmalarını izlemek üzere Azerbaycan ve Karabağ’da bulundu. BBC Dünya Servisi’ne Türkiyeden haberler geçen Tılıç, 1995-1996 yıllarında Siyah-Beyaz gazetesinde Dünya ve Politika adlı köşesinde düzenli olarak dış politika yazıları yazdı. Mürekkep dergisinin yayın kurulunda yer alan Tılıç, 1996 yılında, 25 ülkeden 2500 gazeteciyi bünyesinde toplayan Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Uluslararası Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi. Tılıç, AEJ Yürütme Kurulu üyeliği ve AEJ Basın Özgürlüğü İzleme Komitesi başkanlığını sürdürüyor.  Tılıç, İngilizce, Almanca ve İspanyolca olarak da baskıya hazırlanan Utanıyorum ama Gazeteciyim isimli ilk kitabını 1998 yılında çıkardı.

Birgün gazetesinde köşe yazarlığını sürdüren Prof. Dr. Tılıç, geçtiğimiz Aralık ayında İspanya’nın Malaga Üniversitesi UNESCO Kürsüsü tarafından, 7. Uluslararası Basın Özgürlüğü ödülü’ne layık görülmüştü.

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14009
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteci yazar Prof. Dr. Doğan Tılıç Hüif’e konuk olacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat