14 Temmuz 2023, Cuma - 19:49

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteciler Cemiyeti 10 Ocak resepsiyonunda meslektaşları buluşturdu

Tarih: 11 Ocak 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 53

Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 77’nci yıl dönümü ve Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle resepsiyon düzenledi. Gelenekselleşen Meslek Onur Ödülü, bu yıl usta foto muhabiri Mustafa İstemi’ye verildi.

Türkiye’nin ilk gazetecilik meslek örgütlerinden Gazeteciler Cemiyeti, kuruluşunun 77’nci yıl dönümü ve Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak için dün akşam bir resepsiyon düzenledi. Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği resepsiyonda deneyimli foto muhabir Mustafa İstemi’ye Meslek Onur Ödülü verildi. Davette İstemi’nin fotoğraflarının kullanıldığı haberlerden oluşan bir sergi de açıldı.

İstemi, aldığı ödül ve davet hakkındaki düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Ben bu 60 yıllık meslek hayatımda hiç vitrine çıkmadım. Sade yaşamayı tercih ettim. Ayaklarım hep yere bastı. Fotoğraf benim yaşam biçimimdi. Hep işimle doğdum, işimle yaşadım. Mesleğimi çok seviyorum. Çok büyük tesadüflerle bu mesleğe girdim. Bir fotoğraf gözü var ben de yani o önemli. Ondan 5 gazete 2 ajansta çalıştım. Bu konuda Türkiye’de bir ilkim. Hürriyet, Sabah, Milliyet, Cumhuriyet, Güneş hepsine transfer oldum. Şapkadan tavşan çıkarmamı değil fotoğraf çıkarmamı beklediler. Ben de şapkadan hep fotoğraf çıkardım.”

Foto muhabir Mustafa İstemi

Çok sayıda gazetecinin katıldığı resepsiyon, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener’in yaptığı açış konuşmasıyla başladı. Şener, basının içine düşürüldüğü cendereden herkesin umut verdiği bir mücadeleyle çıkılacağına inançlarının tam olduğunu söyledi. Gazeteciler Cemiyeti’nin “özlenen güzel günler” için sonuç alacak güçte olduğunu belirterek Cemiyet’in çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“ Çeşitli kaynaklardan sağladığımız fonlarla son 5 yılda toplam bedeli 7.5 milyon lirayı aşan destek, meslektaşlarımıza cemiyetimiz aracılığıyla dağıtıldı. İşsiz kalmış ya da serbest çalışan gazeteciler haber yazdılar ve onların haberlerine telif ödedik ve bu haberlerin yayımlanmasını sağladık. Sadece 24 Saat Gazetesi ve 9. Köy dergisinde yayımladığımız telifli haber sayısı 668’e ulaştı. Sadece bu yöntemle tüm ülkeden 170 gazeteciye haberleri için ödeme yaptık, onlar için nefes olduk. Basın evi desteği ile 400’den fazla gazetecinin 2 bin 220 telifli haberinin yayımlanması sağlandı. 5 ayrı şehirde basın evi açılmasını sağladık.”

Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri  Kenan Şener

Kenan Şener, konuşmasında ayrıca basın özgürlüğü mücadelesinin ve birlikteliğin önemini şu sözlerle dile getirdi:

“Tüm medya camiasında saygınlığı yüksek olan cemiyetimizin desteklerle bir kapı haline gelmesi en çok işsiz ve mesleğe devam etmek isteyen ama imkan bulamayan gazetecilerin hayata tutunmasına yardımcı oldu. Ayrıca basın özgürlüğü mücadelesinde de tüm basın örgütleriyle güçlü ve saygın ilişkiler kurmaya özen gösterdik. Umudumuz yüksek sizlerin desteğiyle bu umudumuzu diri tutacağız. Yeniden doğuşlara vesile olması dileğiyle Cumhuriyetimizin 100. Yılına, bu güzel yıla birlikteliğimizi kutlayarak başlamak istedik. O nedenle bu geceyi organize ettik.”

Açış konuşmasının ardından Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 77’nci yıl dönümü için hazırlanan video izlendi. Cemiyet’in kuruluşunu ve tarihini anlatan videonun ardından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, resepsiyona katılanlara seslendi. Bilgin konuşmasında şunları söyledi:

“Biliyorsunuz 212 sebebiyle bugünü ‘basın bayramı’ olarak kutluyoruz. Tabii artık bayram olmaktan çıktı. Doğruları savunan ve yanlışlara karşı olan ve yanlışların karşısında eğilmeyen gazetecilerin basın bayramı kutlu olsun. Herhangi bir siyasi düşüncenin emrine değil yalnızca mesleğin emrine giren ve mesleğini sürdüren gazetecilerin bayramı kutlu olsun. Atatürk’ün çok güzel bir sözü var. Diyor ki ‘Türk basını cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale meydana getirecektir.’ Biz bu kaleyi oluşturmaya çalıştık. Cumhuriyetin etrafında kale oluşturmaya çalışan tüm gazetecilerin basın bayramı kutlu olsun.”

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin

Konuşmasının ardından Cemiyet Başkanı Nazmi Bilgin,  Mustafa İstemi’ye Meslek Onur Ödülü’nü takdim etti. Ödülü alan İstemi, Cemiyet’e ve tüm meslektaşlarına teşekkür etti. Ardından Milliyet gazetesi çalışanları da Mustafa İstemi’yi yalnız bırakmadı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve foto muhabir Mustafa İstemi

Foto muhabir Mustafa İstemi ve Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Didem Özel Tümer

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği etkinlik, resepsiyonla devam etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/33910
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteciler Cemiyeti 10 Ocak resepsiyonunda meslektaşları buluşturdu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat