16 Temmuz 2023, Pazar - 08:00

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteciler Cemiyeti 74’üncü yılını kutladı

Tarih: 12 Ocak 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 82

Gazeteciler Cemiyeti, kuruluşunun 74’üncü yıl dönümü ve Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir resepsiyon düzenledi.

Gazeteciler Cemiyeti dün, kuruluşunun 74’üncü yıl dönümünü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığı bir resepsiyon düzenledi. Etkinliğe Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı da katıldı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Cemiyet’in 74 yıldır ideallerinden, amaçlarından sapmadan ayakta durduğunu belirtti. Bilgin, basının eleştiri yapma özelliğinin elinden alınmaya çalışıldığını ve Cemiyet olarak bu eleştirel geleneği sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti olarak bu yıl ilk kez “Meslek Onur Ödülü” vermeye başladıklarını ifade eden Bilgin, ödülü ilk olarak Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı ve gazeteci Altan Öymen’e takdim edeceklerini duyurdu. Bilgin, “Bu ödülü Altan Öymen’e veriyoruz çünkü Öymen hep dik duran, mazisinde hiç sapma bulunmayan, hem mesleğini nasıl yapacağını hem de siyasetin nasıl yapılacağını bilen ve yaşayan en önemli kişilerden biridir” dedi.

 

Gazeteci Öymen, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gazeteciler Cemiyeti kurulalı 74 yıl olmuş. Benim de gazeteciliğe girişimin bu yıl 70’inci yılı” şeklinde konuştu. Stajyer olarak muhabirlik yaptığı dönemde Cemiyet’e girmek ve sarı basın kartı almak için Ulus gazetesinde kendini ispat etmeye çalıştığını anlatan Öymen, konuşmasında Cemiyet’in eski Başkanlarını da andı.

Meslek Onur Ödülü, bugün düzenlenecek “M4D Yıllık Medya Konferansında” takdim edilecek. Gazeteci Öymen, ödül konuşmasını da ödülünü aldığı sırada yapacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26789
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteciler Cemiyeti 74’üncü yılını kutladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat