16 Temmuz 2023, Pazar - 18:13

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteciler Cemiyetinden dört ayaklı basın projesi

Tarih: 26 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 113

Gazeteciler Cemiyeti ve Avrupa Birliği ortaklığıyla hazırlanan “Demokrasi için Medya/ Medya için Demokrasi Programı” bugün tanıtıldı. Proje kapsamında Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde kurulan Basın Evi’ne ilgi yoğundu.

Gazeteciler Cemiyetinde bugün “Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi Programı” için bilgilendirme günü düzenlendi. Program için hazırlanan basın evinde yapılan açılışta ilk sözü Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi Programı Direktör Yardımcısı Seva Ülman aldı. Ülman’ın ardından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ise programın genel hatlarını çizdi. Yeni açılan basın evi ve evin içindeki araç-gereçlerden bahseden Bilgin, veri, video, tercüme imkânlarının gazeteciler için hazır olduğunu, “İçinde bulunduğunuz ev, sizin eviniz. Size her türlü yardımcı olacağız, hoş geldiniz” diyerek belirtti.

Avrupa Birliği ve Gazeteciler Cemiyeti’nin yürüttüğü program dört bölümden oluşuyor. “Basın Evi Aracı”, “Serbest Çalışan Gazetecileri Güçlendirme Destek Aracı” ve “İnternet Sitesi Teknik Destek Aracı” için şu an başvurular kabul edilirken, “Genç Gazeteciler için Destek Aracı” için ise başvurular 1 Eylül’de başlayacak.

Program için projeleri seçecek ulusal komitede; Korkmaz Alemdar, Göksel Bozkurt, Sedat Bozkurt, Tuncay Alemdaroğlu, Sefa Özdemir gibi isimler yer alıyor.

Bütçeden en çok payı alan “Basın Evi”nin amaçları gazetecilerin kendilerini güvende hissettiği, dayanışmanın güçlendirildiği bir ortamın oluşturulmasına katkıda bulunmak, şeklinde ifade ediliyor. Bu başlıkta muhabirlerin hazırladığı çalışmalar, Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1978’den beri çıkarılan 24 Saat Gazetesi’nde yayımlanacak.

Projenin detaylarına buradan ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23246
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteciler Cemiyetinden dört ayaklı basın projesi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat