1 Ocak 2024, Pazartesi - 16:16

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteciler Cemiyeti’nden medya raporu ve 10 Ocak resepsiyonu

Tarih: 10 Ocak 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 36

Gazeteciler Cemiyeti, kuruluşunun 77’nci yıl dönümü ve Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle resepsiyon düzenliyor. Cemiyet, 2022 Medya Raporunu ve Mesleki Memnuniyet Anketi ilk sonuçlarını da kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye’nin ilk gazetecilik meslek örgütlerinden Gazeteciler Cemiyeti, kuruluşunun 77’nci yıl dönümünü kutluyor. Kuruluşunun yıl dönümü ve Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle kutlama resepsiyonu düzenliyor. Tüm gazetecilerin davet edildiği kutlamada Mustafa İstemi’ye Meslek Onur Ödülü takdim edilecek. Usta foto muhabir Mustafa İstemi’nin davetliler için bir sürpriz planladığı açıklandı.

Gazeteciler Cemiyeti’nin 77’nci kuruluş yıl dönümü ve Çalışan Gazeteciler Günü kutlama resepsiyonu 10 Ocak Salı günü (yarın) saat 19.00’da Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi’nde düzenlenecek.

Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak 1946’da kuruldu. Cemiyetin kuruluş amacı, basın organlarındaki gazetecileri bir araya toplamak, mesleki ve sosyal hakları geliştirmek, mesleğin gerekliliği olan hak ve özgürlükleri savunmak olarak belirlendi.

10 Ocak’ta medyanın durumuna dikkat çeken rapor

Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde 2022 Yıllık Medya Raporu ve Mesleki Memnuniyet Araştırması’nın ön sonuçlarını açıkladı. Raporu ve araştırma sonuçlarını kamuoyuna duyuran Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, 2022 yılında 78 gazetecinin gözaltına alındığına, 60’tan fazla gazetecinin saldırıya uğradığına, 43 gazetecinin cezaevinde olduğuna ve para cezalarıyla gazetecilerin susturulmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Bu ortamda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayamadıklarını söyleyen Bilgin, gazetecilerin çalışma şartlarını düzenleyen Basın İş Kanunu’nun yıl dönümünde bu kanunun uygulanmadığı işyerlerinin sayısının arttığını da kaydetti. Bilgin, “Gazeteciler köle gibi çalıştırılıyor, cezalarla boğuşuyor, saldırıya uğruyor, öldürülüyor. Bu düzeni hep beraber değiştirmeliyiz” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/33872
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteciler Cemiyeti’nden medya raporu ve 10 Ocak resepsiyonu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yaban hayvanlarının canı “değerli”

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 2023-2024 av dönemi için koruma altına alınan av ve yaban hayvanlarını avlamanın tazminat bedellerini yayımladı.

Kapat