14 Temmuz 2023, Cuma - 17:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazetecilerden tutuklu meslektaşlarına yüzlerce kart

Tarih: 26 Aralık 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 141

Gazeteciler, G9 Gazetecilik Örgütleri Platformu’nun çağrısıyla yılbaşı öncesinde tutuklu olan 34 gazeteciye destek amacıyla kart gönderdi.

G-9 Gazetecilik Örgütleri Platformu’nun çağrısıyla dün 13.00’te Yüksel Caddesi’nde başlayan etkinlikte, cezaevinde bulunan gazetecilere yılbaşı öncesi kartpostallar gönderildi. Gazetecilerin, tutuklu gazeteci yakınlarının ve milletvekillerinin katıldığı eylemde, yüzlerce kartpostal yılbaşı öncesinde cezaevlerine dışarıdan selam götürmek üzere postaya verildi. Destek mesajlarını taşıyan kartpostallar, en geç bir hafta sonra tutuklu gazetecilere ulaşacak. G-9 Gazetecilik Örgütleri Platformu 14 Aralık’ta da, cezaevinde bulunan gazetecilere mektup ve kartlar yollamıştı.

giriş(Şeyma Paşayiğit)

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Yüksel Caddesi’nde stant açan G9 Gazetecilik Örgütleri Platformu, halkın haber alma hakkını savunmaları için herkesi dayanışmaya çağırdı. “Gazetecilik suç değildir” diyerek bir araya gelen gazeteciler, tutuklu 34 meslektaşı için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, “baskının, sansürün, işten atılmaların, tehditlerin, cezaevlerinin, savaşın yılı olan 2015’in bütün ülke için olduğu gibi gazeteciler için de kâbus yıl” olduğu, “direnenler ve dayanışanların haklı” olduğu vurgusu yapıldı.

Hüseyin Işık (Seyfettin Ersöz)

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Hüseyin Işık: “İktidar herkese düşman”

Erdem Gül’ün kayınpederi Hüseyin Işık, GÖRÜNÜM’e konuştu. Gazetecilerin örgütlü olması gerektiğini, “faşizme karşı mücadelenin herkesten önce gazetecilere düştüğünü” söyleyen Işık, örgütlü olarak direnmenin önemini vurgulayan hakkında şöyle konuştu: “İktidarın yaptığı herkese düşmanlık. Artık gitgide bireye düşman olacak. Kimin daha çok sesi çıkıyorsa ona yüklenecek. Toplumu susturmanın, doğruyu karartmanın başka yolu yok. Cumhurbaşkanının yaptığı dış düşman, iç düşman, birey düşman, kendi halkı düşman. Teröre itiyor, sonra onunla mücadele ediyor. Teröre itiyor önce. Yapın bu terörü diyor. Ondan sonra da ‘Onunla mücadele ettim’ diyor.”

Aylin Nazlıaka(Şeyma Paşayiğit)

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Aylin Nazlıaka: “Mevcut iktidar gazetecilerin dört maymunu oynamasını istiyor”

Destek eylemine katılanlar arasında olan Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, iki gün önce Silivri’yi ziyaret ettiğini söyledi. Nazlıaka, Can Dündar ve Erdem Gül’ün selamlarını ilettikten sonra “Son derece moralliydiler. Tabii bu morali hepimizden alıyorlar. Ve en önemlisi yaptıkları işlerin doğru olduğuna yönelik olan inançlarından alıyorlar” dedi. Gazeteciliğin suç olmadığını vurgulayan Nazlıaka, sözlerine şöyle devam etti: “Bundan sonraki süreçte de bu dayanışmayı devam ettirmemiz gerekiyor. Mevcut iktidar gazetecilerin dört maymunu oynamasını istiyor. Konuşmasınlar, yazmasınlar, duymasınlar, hiçbir şey yapmasınlar, görmesinler istiyor. Biz biliyoruz ki onurlu gazeteciler asla ve asla buna teslim olmayacaktır. Gazetecilik suç değildir. Gazeteciler suçlu değildir. Bunun buradan mevcut iktidara da gitmesini diliyoruz. ”

İçerik alternatif2 (Seyfettin Ersöz)

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Abakay: “İktidarın basın düşmanlığı devam ediyor”

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, gazeteci tutuklamalarının devam ettiğini belirterek, “Siyasal iktidar yazanı, çizeni içeri atmaya devam ediyor. Yargı ve iktidar ele ele, birlikte yürüyor” şeklinde konuştu. İktidarın basın düşmanlığını sürdürdüğünü söyleyen Abakay, gazetecilerin de direnmeye devam edeceğini vurguladı.

içerik alternatif (Seyfettin Ersöz)

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

kartlar

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9662
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazetecilerden tutuklu meslektaşlarına yüzlerce kart

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat