24 Temmuz 2023, Pazartesi - 20:49

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazetecilikte genç soluk: Gazete Rüzgârlı yayına başladı

Tarih: 01 Şubat 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 256

İLEF mezunu bir grup genç gazeteci, Gazete Rüzgârlı ismiyle yeni bir internet gazetesi kurdu.

Tümü İLEF mezunu olan ve çeşitli kurumlarda çalıştıktan sonra kendi oluşturdukları bir internet gazetesi için bir araya gelen yaklaşık 15 kişiden oluşan genç gazeteciler, Gazete Rüzgârlı ismiyle yayına başladı. “gazeteruzgarli.com” adresinden haber yayınını bugün başlatan gazeteciler, klasik gazeteciliğin yanı sıra sosyal medya mecralarına özgü gazetecilik formatları oluşturmayı da hedefliyor

Gazeteciler Cemiyeti’nin desteğini de alan ve üç aydır yürüttüğü hazırlık çalışmaların ardından bugün yayına başlayan Gazete Rüzgârlı’nın tüm kadrosu gazetecilik öğrenimi gördükten sonra Ankara’daki çeşitli medya kurumlarında çalışmış gazetecilerden oluşuyor.

“Mütevazı ama ciddi bir gazetecilik” yapacaklarını söyleyen Gazete Rüzgârlı ekibi, özgün haberlere ağırlık vererek gerçek ve doğru haber sunacaklarını belirtiyor.

Yaygın sosyal medya platformlarındaki hesaplarından da okura ulaşacak olan Gazete Rüzgârlı, sosyal medyanın kendi özelliklerini de dikkate alan yayınlar yapmayı da hedefliyor.

“Mesleğimizin kamusal sorumluluğunu alıyoruz”

Gazete Rüzgârlı Yayın Koordinatörü Merve Filiz Yavuz, gazeteleri hakkında GÖRÜNÜM’e konuştu. Filiz Yavuz, genç bir ekip olduklarını söylerken şunları dile getirdi:

“Gazete Rüzgârlı’yı bildiğimiz gibi gazetecilik yapmak ve mesleğimizin mücadelesini birlikte vermek için kurduk. Ekip olarak üniversite sıralarında başlayan dostluğumuzu çalışma hayatımızda da sürdürerek bir arada kalmaya devam ettik. Meslek dayanışmasına önem veren bir ekip olarak bu dayanışmayı hem ekibimizin içinde hem de alandaki diğer gazeteci meslektaşlarımızla büyüterek sürdürmek istiyoruz. Gazete Rüzgârlı olarak mesleğimizin kamusal sorumluluğunu üzerimize alıyor ve haberlerimizde de bu anlayışı ortaya koymak istiyoruz.”

Gazete  Rüzgârlı’nın sosyal medya hesapları:

Twitter

Instagram

Facebook

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26948
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazetecilikte genç soluk: Gazete Rüzgârlı yayına başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat