2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:08

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Geleneksel İnek Bayramı başladı

Tarih: 05 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 513

İnek Bayramı, yağmura rağmen coşkuyla kutlandı. Katılımın yoğun olduğu bayramda, yıllardır düzenlenen caddede inek gezdirme etkinliği bu yıl güvenlik gerekçesiyle yapılmadı.

Mülkiyenin geleneksel İnek Bayramı kutlamaları tüm coşkusuyla başladı. Yoğun yağışa rağmen katılımın yoğun olduğu bayramda, yıllardır Cemal Gürsel Caddesinde düzenlenen “İnek Yürüyüşü” etkinliği bu yıl güvenlik gerekçesiyle yapılmadı. Öğrenciler, maketten yaptıkları ineği, kampüs içinde yürüttü.

Fotoğraf: Melike Koç

Fotoğraf: Hatice Özkartal

İnek Bayramı’nda yoğun güvenlik önlemi

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan kutlamalarda kampüs içinde çok sayıda özel güvenlik personeli görev yaparken çok sayıda çevik kuvvet ekibi de Cebeci Yerleşkesi etrafında bulundu. Kampüs giriş çıkışlarında özel güvenlik birimlerinin çantaların içini elle aramak istemesinin nedenini soran öğrenciler, “Alkol var mı yok mu onu kontrol ediyoruz” cevabıyla karşılaştı.

İnek Bayramı, bir öğrencinin imam kılığına girerek tüm öğrencilere yaptırdığı “inek duasıyla” başladı. İnek duasına SBF Dekan Vekili Prof. Dr. Kadir Gürdal, Mülkiyeliler Birliği Başkanı Erdal Eren, SBF öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Aziz Köklü Konferans Salonunda öğrenciler dua başlamadan önce “İnek Bayramı engellenemez”,  “İnek Bayramı mübarek olsun” sloganları attı. İnek duası öncesi İnek Bayramı kapsamında düzenlenen spor oyunları ve satranç turnuvasında şampiyon olanlara kupa ve madalyaları verildi.

Fotoğraf: Mertcan Doğan

Fotoğraf: Mertcan Doğan

İnek Bayramı’nda laiklik sloganları

Fotoğraf: Uğur Kocager

Prof. Dr. Gürdal (Fotoğraf: Uğur Kocager)

Ödül töreninin ardından kürsüye Dekan Vekili Prof. Dr. Kadir Gürdal çıktı. Dekanın konuşması başlamadan önce “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganları atıldı. Sloganın bitmesiyle Gürdal, “Türkiye laiktir, laik kalacak. Vurmayla kırmayla hiçbir şey yapılamaz” dedi. Gürdal, Kalabalıkta duaların kabul olacağını, belki de kendisinin bu kalabalık sayesinde dekan olabileceğini söyledi. Festival komitesine teşekkür ederek İnek Bayramı’nın engellenemeyeceğini belirten Gürdal, herkesin bayramını kutladı.

Gürdal’ın ardından kürsüye çıkan Mülkiyeliler Birliği Başkanı Erdal Eren, Mülkiyelileri selamladıktan sonra herkese iyi bayramlar diledi. Tüm Mülkiyelileri bugün 21.30’da Mülkiyeliler Birliği’ne davet eden Eren, önümüzdeki iki gün boyunca Mülkiye öğrencilerine %50 indirim yapılacağını duyurdu.

İmam’dan TOMA göndermesi

Konuşmaların bitmesiyle, temsili Mülkiye imamı salona şeker dağıtarak girdi. İmamın sahneye çıkmasıyla birlikte salondakiler “İmam bayramın mübarek olsun” sloganları atmaya başladı. İmam, serinlemek isteyenler için kampüs girişinde TOMA hizmeti bulunduğunu, hizmetten yararlanmak isteyenlerin barış diye bağırmasının yeterli olacağını söyledi.  “ALES, KPSS, YDS yüzünden kefen paranızdan olmayın” diyen imam daha sonra Mülkiye’nin CHP’nin iktidar olduğunu gören tek okul olduğunu sözlerine ekledi.

Fotoğraf: Melike Koç

Fotoğraf: Melike Koç

İmam ayrıca, Türkiye’de yaşanan patlamalara, kadın cinayetlerine ve Ensar Vakfı’na da değindi.

İnek duasının ardından tüm bölümler Mülkiye önünde toplanarak kampüs içinde inek yürüyüşüne geçti. Bu yılki İnek Bayramı’nın ineğiyse makettendi ve maket inek imamla birlikte kampüste yürüyüşe çıktı.

Kampüs içinde yapılan inek yürüyüşü esnasında, Hukuk Fakültesi öğrencilerinin “Bu kim la bende Bloklu” yazılı pankartla gönderme yapması ve SBF öğrencilerinin atışması renkli anlara sahne oldu.

3 bölümün fermanı okundu

Yürüyüşün ardından İşletme, Uluslararası İlişkiler ve Çalışma Ekonomisi Bölümlerinin fermanları okundu.

Fotoğraf: Müge Helin Deviren

Fotoğraf: Müge Helin Deviren

Bakkal adıyla anılan İşletme Bölümü öğrencileri, 13.00’te fermanlarını okumaya başladı. “Bakkal beşten büyüktür” pankartlarıyla Mülkiye’nin öteki bölümlerine laf atan İşletme öğrencileri, fermanlarının devamında hocalara ve öğrencilere de değindi. Mülkiye’nin yeni dekanı Prof. Dr. Kadir Gürdal’ın İşletme Bölümü mezunu olmasından da bahseden öğrenciler, “Kadri Gürdal’ın askerleriyiz” şeklinde slogan attı.

İşletme Fermanı’nın ardından Uluslararası İlişkiler bölümünün fermanı okundu.

SBF’nin geleneksel İnek Bayram’ında günün son fermanı ise Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri Bölümü’nün oldu. Ferman öncesi “proletarya” sloganları atan bölüm öğrencileri fermana Nazım Hikmet’in Vatan Haini şiirini okuyarak 16.30’da başladı.

Yarın 13.30’da Maliye Fermanı ile başlayacak etkinlikler, İktisat, Kamu bölümlerinin fermanı ve “Çamurlar” kısmıyla devam edecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11225
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Geleneksel İnek Bayramı başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat