23 Temmuz 2023, Pazar - 15:33

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Genç senarist deneyimlerini İLEF’lilerle paylaştı

Tarih: 13 Şubat 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 201

Reklam Atölyesi’nin davetiyle ATK Sanat Evi’e gelen senarist Nuran Evren Şit Erdik çalışma yaşamındaki deneyimlerini İLEF öğrencileriyle paylaştı.

erdikReklam Atölyesi’nin davetiyle ATK Sanat Evi’e gelen senarist Nuran Evren Şit Erdik çalışma yaşamındaki deneyimlerini İLEF öğrencileriyle paylaştı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema-TV mezunu Şit Erdik, mezun olduktan sonra üç yıl kadar yönetmen yardımcılığı ve cast sorumluluğu yaptı. Bu üç yılın kendisi için ayrıca bir okul olduğunu ve senaryo yazarı olmak isteyen herkesin mutlaka önce dizi veya film setlerinde çalışması gerektiğini söyledi. Şit Erdik bu yıl trilyonlarca liranın çöpe atıldığını bunun nedenini ise dizi sektöründeki kararların çok anlık ve gelişi güzel alınmasına bağladı. Dizi setlerinde çalışan insanların çalışma koşullarının iyi olmadığına değinen Şit Erdik, dizi sürelerinin fazla olmasının, oyuncuların kazanılan paranın yüzde yetmişini almasından kaynaklandığını söyledi.

Haziran Direnişinin insanları yeterince gerdiğini bu yüzden yapımcıların dram ağırlıklı olan diziler yerine komediye yöneldiğini belirten Şit Erdik, insanların televizyon izlerken ağlamak değil gülmek, eğlenmek istediklerini söyledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3157
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Genç senarist deneyimlerini İLEF’lilerle paylaştı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat