17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gençler günler sonra dışarıdaydı: Doyamadık

Tarih: 16 Mayıs 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 108

Koronavirüs nedeniyle 41 gündür evden çıkamayan 15-20 yaş aralığındaki gençler bugün ilk kez dışarı çıktı. Gençler GÖRÜNÜM’e evde sıkıldıklarını söylediler.

Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilen 15-20 yaş aralığındaki gençler 41 günün ardından dışarı çıktılar. Gençler günler sonra bugün saat 11.00’den 15.00’e kadar yürüme mesafesi uzaklığındaki yerlere gidebildiler. Geçtiğimiz günlerde de 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla 0-14 yaş aralığındaki çocuklar belirli saat aralığında dışarı çıkabilmişti. GÖRÜNÜM dışarı çıkan gençlere konuştu.

“Dışarı çıkmayı özlemişim”

Evinin yakınındaki Hacı Bayram Veli Park’ında arkadaşıyla buluşan Hande Turan’la sohbet ediyoruz. Turan, Gazi Üniversitesi’nde Rekreasyon bölümü birinci sınıf öğrencisi.

Hande, kendisini henüz yasak gelmeden eve kapatmış ve 60 gündür evdeymiş. İlk kez bugün dışarı çıktığından bahseden Hande, “Dışarı çıkmayı özlemişim. Nefes almayı bile unutmuşum” diyor. Gençler için evde durmanın zor olduğunu belirten Hande, evde çok sıkıldığından bahsediyor. Bu süreçte psikolojik olarak yıkıklığa uğradığını da söylüyor. Bugün dışarı çıktığı için çok mutlu olduğu belirten Hande, dört saatin çok hızlı geçtiğini, doyamadıkları ifade ediyor. Arkadaşıyla sosyal mesafe kuralına uyarak buluşmanın iyi geldiğini de belirtiyor Turan.

“Dışarı çıktığım için çok mutluyum”

Aynı parkın başka bir çardağında bu sefer 15 yaşındaki Fatma Cihan ile konuşuyoruz. Cihan, Mermerci Süleyman İlik Anadolu Lisesi’nde 9’uncu sınıf öğrencisi. Fatma, bugün evinin yakınından çok uzaklaşmamış, markete gitmiş ve parkta sosyal mesafeyi koruyarak arkadaşıyla buluşmuş. Bugün hava almak için dışarı çıktığını söyleyen Fatma, her gün evde olduğu için sıkıldığını belirtiyor. Evde EBA üzerinden dersleri takip etmeye çalışmış ve bol bol telefonla vakit geçirmiş. Yasağın ilk gününden beri dışarı çıkmadığı için bugünün de bu yüzden hızlı geçtiğini söylüyor. Dışarı çıkmayı çok özlemiş Fatma, “Dışarıya çıktığım için çok mutluyum” diyor.

“Çok güzel bir gündü”

Büşra Ünsal. Büşra, üniversite sınavına hazırlanan 19 yaşında bir öğrenci. Evde karantina sürecinde bol bol ders çalıştığını söylüyor. Evde iki ay boyunca herhangi bir denetim olmadan sınava hazırlanmanın çok zorladığını anlatıyor Büşra. O da psikolojik olarak etkilendiklerini, evde sıkıldıklarını söylüyor. Arkadaşıyla vakit geçiren Büşra, “Çok güzel bir gündü. Her şeye şükretmem gerektiğini öğrendim. Bazı şeylerin kıymetini yeni yeni fark ediyorum” diyor. Dışarı çıkma izninde arkadaşıyla voleybol oynayan Büşra en yakın arkadaşıylayken bu sürenin yetmediğinden şikayetçi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/28288
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gençler günler sonra dışarıdaydı: Doyamadık

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat