14 Temmuz 2023, Cuma - 19:50

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gençlerbirliği – Antalya maçında kazanan çıkmadı

Tarih: 09 Mart 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 106

TFF Süper Lig Cemil Usta Sezonu 25.hafta maçında Gençlerbirliği ve Antalyaspor, Eryaman Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Hakem, Halil Umut Meler’in yönettiği maç Sio ve Podolski’nin karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Galatasaray’a 3-0 mağlup olan Gençlerbirliği evinde ligdeki son üç maçından da puanla ayrılan Antalyaspor’u konuk etti. Maç öncesi iki takım taraftarı da dostluk görüntüleri verdi.

İlk yarı başladığı gibi bitti

Maçın başlama düdüğü ile birlikte konuk ekip Antalyaspor oyunda baskı kurmaya çalışsa da Gençlerbirliği ev sahibi olmanı avantajıyla buna izin vermedi. Ev sahibi ekip Gençlerbirliği özellikle sağ kanattan Ahmet Oğuz’un ceza sahası içine yaptığı ortalarla Antalyaspor kalesini yoklarken aradığı golü bir türlü bulamadı. Konuk ekip Antalyaspor ise yıldız golcüsü Lukas Podolski ve Adis Jahoviç ile etkili olmaya çalışsa da kaleci Nordfeldt’i geçemediler. İlk yarı iki takımın da orta saha mücadelesi ile geçerken taraflar soyunma odasına 0-0’lık eşitlik ile gitti.

 

Sio ve Podolski’den karşılıklı goller

İkinci yarıya Antalyaspor, ilk yarıda oyunda fazla etkili olamayan Chanel Ndinga’nın yerine Sinan Gümüş’ü sahaya sürdü. İkinci yarıya etkili başlayan Gençlerbirliği aradığı golü 53’üncü dakikada buldu. Giovanni Sio’nun ceza sahası içinden yaptığı plase vuruşun ağlara gitmesiyle Gençlerbirliği kendi evinde 1-0 öne geçti. Yediği golün ardından beraberlik için daha fazla baskı kurmaya başlayan Antalyaspor defansında açıklar vermeye başladı. Antalyaspor defansının açıklarını değerlendirmek isteyen Gençlerbirliği ani ataklarla ikinci gol için Antalyaspor kalesini yokladı. Dakikalar 69’u gösterirken Antalyaspor’da Podolski’nin attığı gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. Antalya defansında açıkları bulmayan Gençlerbirliği’nde 75’inci dakikada Mats Seuntjens kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Boffin’i geçemedi. Antalyaspor’da Amilton dakika 77’de yerini Blanco Leschuk’a bıraktı. Sahaya girer girmez oyunu hareketlendiren Leschuk’un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Sinan Gümüş mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Gençlerbirliği’nde oyunun iyilerinden Seuntjens dakika 78’de yerini genç oyuncu İlker Karakaş’a bıraktı. Dakikalar 82’yi gösterirken Antalyaspor’da, Hakan Özmert’in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topla buluşan Podolski golü atarak durumu 1-1’e getirdi. Beraberlik golünün ardından Gençlerbirliği’nde Ahmet Oğuz ve Berat Özdemir dakika 88’de yerlerini Erdem Özgenç ve Rahmetullah Berişbek’e bıraktı. Antalyaspor’da Lukas Podolski 90.dakikada yerini Ufuk Akyol’a bıraktı. Maçta başka gol olmadı ve 1-1’lik skor ile iki takımda sahadan bir puanla ayrıldı. Bu sonucun ardından Gençlerbirliği puanını 28’e, Antalyaspor ise 27’ye yükseltti.

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27336
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gençlerbirliği – Antalya maçında kazanan çıkmadı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat