16 Temmuz 2023, Pazar - 10:46

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gençlerbirliği 3 puan kazandı

Tarih: 09 Kasım 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 77

TFF Süper Lig Cemil Usta Sezonu 11. Hafta mücadelesinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Gençlerbirliği ve İstiklal Mobilya Kayserispor, Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maçı 2-1 önde kapatan Gençlerbirliği 3 puanı kazanarak galip oldu.

TFF Süper Lig Cemil Usta Sezonu 11. Hafta mücadelesinde Gençlerbirliği ve İstiklal Mobilya Kayserispor, Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Bu sezon kendi evinde 6’ncı maçını oynayan Gençlerbirliği, 10 Kasım öncesi sahaya Mustafa Kemal Atatürk imzalı formalarla çıktı. Yüksek tempoda geçen maçı Ali Şansalan yönetti. İki Anadolu takımı arasında geçen mücadelede Gençlerbirliği, oyuna üstünlük kuran taraf oldu ve maçı 2-1 kazandı.

Ankara takımı Gençlerbirliği maça hızlı başlayan taraf oldu. İstikbal Mobilya Kayserispor kalesine yüklenen kırmızı-siyahlı ekip Giovanni Sio’nun 14’üncü dakikada attığı golle kendi evinde 1-0 öne geçti. Üst üste fırsatlar yakalayan kırmızı siyahlı ekip gole ulaşamadı. İlk yarının ilerleyen dakikalarında Gençlerbirliği baskısını kıran Kayserispor, Gençler’in kalesine yüklendiyse de gol atamadı ve ilk yarı Gençlerbirliği’nin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf İstikbal Mobilya Kayserispor oldu. Gençlerbirliği’ne karşı skorda denge getirmeye çalışan Kayseri ekibi aradığı golü bulamadı. Maçın 61’inci dakikasında rakibine sert bir faul yapan Giovanni Sio maçın hakemi tarafından sarı kartla cezalandırıldı. İki takım da birçok pozisyona girmesine rağmen gol üretememesi üzerine oyuncu değişikliğine gitti. Maçın 66’ncı dakikasında İstikbal Mobilya Kayserisporda Umut Bulut’un yerine Nurettin Korkmaz ve Bernard Mensah’ın yerine genç oyuncu Emre Demir oyuna girdi. Karşı takımın bu hamlesine karşılık Gençlerbirliği teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Nadir Çiftçi yerine Fabricio Baiano değişikliğine gitti.

Oyuncu değişikliklerinin ardından İstikbal Mobilya Kayserispor ataklarını sıklaştırdı ve Nurettin Korkmaz’ın asistiyle golü atan Emre Demir skora denge getirdi. Golün ardından Gençlerbirliği kalesine yüklenmeye devam eden sarı kırmızılı ekip sonuca gidemedi.

Maçın 80’inci dakikasında Berat Ayberk Özdemir oyundan çıkarken Rahmetullah Barişbek oyuna girdi. Oyuncu değişikliğinin hemen ardından Giovanni Sio’nun indirdiği topu tecrübeli oyuncu Bogdan Stancu gole çevirerek skoru 2-1’e getirdi. Skorun ardından rakibine faul yapan Daniel Candeias’a 83’üncü dakikada maçın hakemi Ali Şansalan tarafından sarı kart gösterildi.

Skora denge getirmek için Ankara ekibinin kalesine yüklenmeye çalışan İstikbal Mobilya Kayserispor, son oyuncu değişikliğini kullanarak Brice Djedje’nin yerine Bilal Başakçıoğlunu sahaya sürdü. Karşılıklı ataklarla geçen son dakikalarda Gençlerbirliği 89’uncu dakikada oyuncu değişikliği yaparak Halil İbrahim’in yerine Ahmet Oğuz’u oyuna aldı. Kalan dakikalarda başka gol atılmayınca, Gençlerbirliği maçı kazanarak puanını 10’a çıkardı. İstikbal Mobilya Kayserispor bu maçtan da puan çıkaramayarak 7 puanla ligin son sırasında yer aldı.

Uygun: “15 puanı kazanmak zorundayız”

Maçın ardından basın toplantısı düzenleyen İstikbal Mobilya Kayserispor teknik direktörü Bülent Uygun, önemli bir maça iki stoper eksiğiyle çıktıklarını söyledi. Kadro yapısındaki sıkıntılarından bahseden Uygun, “16 yaşında gencecik iki evladımızı oyuna aldık. Birisi asistini yaptı biri de golünü attı. Sanıyorum ki bu gençlerimizi daha da çoğaltacağız. Ayrıca milli aradan sonra hedeflediğimiz 15 puanı kazanmak zorundayız” dedi. Yabancı sınırına ilişkin sorulara cevap veren Uygun, “Proje eksikliğimiz var. Türkiye’de proje üretmesi gereken hocalar böyle bir adımda bulunmuyor” dedi.

Hamzaoğlu: “Galibiyet camiamıza hayırlı olsun”

Gençlerbirliği teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, bu maçın evlerinde kazandıkları ilk maç olduğunu söyleyerek oyuncularını tebrik etti. Maçın 1-1 olmasının ardından teslim olmadıklarını belirten Hamzaoğlu, “Galibiyet, camiamıza hayırlı olsun” dedi. Yabancı sınırı hakkında sorulan sorulara özeleştiri yaparak cevap veren Hamzaoğlu,  şöyle dedi: “Ben bir sınırın olmamasından yanayım. Gönül ister ki sınır olmasın bizim gençlerimiz de kadroya girebilsin. Yabancı oyuncuların katkısını görmezden gelemeyiz ancak Türk oyuncuların eksikliğini çekiyoruz.”

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25662
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gençlerbirliği 3 puan kazandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat