26 Temmuz 2023, Çarşamba - 14:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gençlerbirliği liderlik koltuğunda

Tarih: 14 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 71

Gençlerbirliği ile Balıkesirspor’un karşı karşıya geldiği maç, ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Gençlerbirliği, maç sonucu ile puanını 61’e yükselterek liderlik koltuğuna oturdu.

Gençlerbirliği ile Balıkesirspor’un karşı karşıya geldiği maç, ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Gençlerbirliği, maç sonucu ile puanını 61’e yükselterek liderlik koltuğuna oturdu.

Spor Toto 1’inci Lig’in 29’uncu haftasında Eryaman Stadyumunda Gençlerbirliği ve Balıkesirspor karşı karşıya geldi. Saat 16.30’da yoğun yağışla başlayan maçı Hakem Alper Ulusoy yönetti. İlk yarı iki takım da etkisiz oyunuyla gol bulamazken Gençlerbirliği’ni lig liderliğine oturtan tek gol, ikinci yarının sonlarına doğru oyuna giren Nadir Çiftçi ‘den geldi.

Gençlerbirliği golü penaltıdan buldu

İlk 25 dakikasının pozisyonsuz geçtiği maçta Balıkesirspor’dan Tomislav Glumac ilk sarı kart gören isim oldu. Gençlerbirliği en ciddi gol şansını 40’ıncı dakikada buldu, fakat değerlendiremedi. İkinci yarıda Gençlerbirliği, üst üste girdiği pozisyonları gole çevirememesi nedeniyle taraftarlardan tepki gördü. Gençlerbirliği ikinci yarıda tüm oyuncu değişikliklerini kullanırken maça ikinci yarıda dahil olan Çiftçi penaltıdan bulduğu golle takımını öne geçirdi. Çiftçi’nin golünden sonra Balıkesirspor’lu yardımcı antrenör Zafer Hızarcı, iki oyuncu değişikliğine gitse de sonucu değiştiremedi. Uzatmalar ise Balıkesirspor’un gol bulamadığı serbest vuruşun ardından sona erdi.

Bu skorla Gençlerbirliği, ligin bitimine 5 hafta kala rakibini tek golle geçerek liderliğe yükselmeyi bildi.

Hızarcı: “Söyleyecek çok şey var ama ne fayda”

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamayı cezalı durumda olan teknik direktör Giray Bulak yerine yardımcısı Zafer Hızarcı yaptı. Yardımcı antrenör Hızarcı, maçta yaptığı oyuncu değişikliklerine ilişkin, bu maçı planlarken bir sonraki maçı da planlamak zorunda olduklarını söyledi. Ellerindeki oyuncu portfolyosunun ortada olduğunu belirten Hızarcı, “Geçen maçta sıkıntılar yaşadık. Cezalı oyuncularımız vardı” dedi. Maçın geneli için ise Hızarcı çok üzgün olduklarını belirterek, ” Söyleyecek çok şey var ama ne fayda” diye konuştu.

Üzülmez: “Şampiyonluklar altın tepsiyle sunulmaz”

Gençlerbirliği teknik direktörü İbrahim Üzülmez ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada cezalı oyuncuların sayısına dikkat çekti. Balıkesirspor’un çok tecrübeli bir takım olduğunu belirten Üzülmez, “İddiası olmamasına rağmen çok iyi mücadele eden bir takım vardı karşımızda. Bizim açımızdan ise, iyi oynamadık ama iyi mücadele ettik” ifadelerini kullandı.  Defansif anlamda takımının iyi olduğunu da aktaran Üzülmez, “5 hafta kaldı önümüzde. Bazen sonuç almak önemlidir. Burada da sonuç aldık. Oyuncularıma gösterdikleri mücadele için teşekkür ediyorum. İki hafta önce 3, geçen hafta 4 cezalı oyuncumuz vardı. Önümüzdeki İstanbulspor maçında ise 4 oyuncumuz cezalı olacak. 3 haftada 10’a yakın oyuncu cezalı duruma düştü. Şampiyonluklar altın tepsiyle sunulmaz” dedi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22674
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gençlerbirliği liderlik koltuğunda

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat