24 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:49

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Gençlik Yeni Türkiye’yi Tartışıyor”

Tarih: 17 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 71

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Lami Özgen ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde bugün öğrencilerle buluştu.

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

DİSK’e bağlı Öğrenci Gençlik Sendikasının (GENÇ-SEN) düzenlediği “Gençlik Yeni Türkiye’yi Tartışıyor” başlıklı panele konuk olan Beko ve Özgen, “Yeni Türkiye”yi ve işçi sınıfını gençlerle tartıştı. Sendikacılığın Türkiye’deki tarihini kendi sendikaları ekseninde özetleyen genel başkanlar, bugüne nasıl geldiklerini, sendikacılığın geçmişte ve günümüzde ne gibi sorunlar yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı.

Beko: “Taşeron sistemi yasaklanmalı”

DİSK Genel Başkanı Kani Beko konuşmasına üniversitelerin özgürleşmesi için mücadele veren GENÇ-SEN’i tebrik ederek başladı. Beko, geçmişte işçilerin daha fazla hak sahibi olduğuna değindi ve milyarlar harcayarak saraylar inşa eden bir zihniyetin işiçilere sadece 1 TL zam yapacak olmasının kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Türkiye’de taşeronlaşma ve özelleştirme sonrası gerçekleşen iş cinayetlerine örnekler veren Beko, AKP döneminde toplamda 14 bin 200 işçinin öldüğünün altını çizerek, taşeron sisteminin yasaklanması ve işçilerin sendika güvencesi altına girmesi gerektiğini vurguladı.

Özgen: “Yapılan tüm haksızlıkların hesabını soracağız”

Bütün ötekilere karşı redçi ve baskıcı olan “Yeni Türkiye” ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyen KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, AKP’nin yalan ve demogoji ile halkı kandırdığını dile getirdi. Özgen, Türkiye’nin taşeron ve iş cinayetleri cumhuriyeti olduğunu vurgulayarak, taşeron sisteminin kölelik ve ölüm sistemi olduğunu söyledi. Özgen, “Yolsuzlukların üstünü çıkardıkları yasalarla örtemezler. Çalınan alın terimiz ve emeğimizdir. Yapılan tüm haksızlıkların hesabını soracağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından panel, soru-cevap kısmıyla sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5276
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Gençlik Yeni Türkiye’yi Tartışıyor”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat