6 Mayıs 2024, Pazartesi - 19:29

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gezmiş, Aslan, İnan mezarları başında anıldı… CHP lideri Özel: “Onların yürüyüşü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yürüyüşüdür”

Tarih: 06 Mayıs 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 2

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idamlarının 52’nci yılında Karşıyaka Mezarlığı’nda anıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de anmaya katıldı.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan idam edilmelerinin 52’nci yılında Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan mezarları başında anıldı. Anmaya sivil toplum kuruluşları, sendika ve dernekler, yurttaşlar ve siyasi partiler katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Başkanları da Karşıyaka Mezarlığındaydı. Bu sabah anmada, yurttaşlar Karşıyaka Mezarlığı 2 No’lu Kapıdan Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in mezarlarına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in fotoğrafları taşınarak “Unutmadık, unutturmayacağız” sloganları atıldı.

Özgür Özel: “Onların yürüyüşü antiemperyalizm yürüyüşüdür, sömürüye karşıdır, eşitsizliğe, kardeş kavgasına karşıdır”

CHP Genel Başkanı Özel, CHP Ankara İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlıkları üyeleri Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in mezar başına gelerek saygı duruşunda bulundu. Mezar başında konuşma yapan Özel, Aslan ve Gezmiş’in 25, İnan’ın 24 yaşında idam edildiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Onların yürüyüşü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yürüyüşüdür. Samsun’dan Ankara’ya Mustafa Kemal Atatürk’e saygı, devrimlerine sahip çıkma yürüyüşü yapmışlardır. Onların yürüyüşü antiemperyalizm yürüyüşüdür, sömürüye karşıdır, eşitsizliğe, kardeş kavgasına karşıdır.”

Özel, bugün hala 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’nın ve ODTÜ Devrim Stadında öğrencilerin etkinliklerinin yasaklandığını belirterek “Şimdi birileri Türkiye’de bir başka tartışma başlatmak istiyor, yumuşama söylemlerinden bahsediyor ve bu işin sonu Anayasa’ya varsın istiyor” ifadelerini kullandı.

Normalleşmeyi en çok ben istiyorum diyen Özel, “Bugün Anayasa çağrısı yapan ve yeni anayasa isteyen herkese diyoruz ki mevcut anayasaya harfiyen uymadan Türkiye’de Anayasaya aykırı yapılan işleri yapmaya devam ederek, Anayasa da olmaz, yumuşama tartışmaları sonuç da vermez” sözlerini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel

Gün boyu yapılan anmalarda DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra çeşitli konfederasyon, sendika ve sivil toplum örgütleri de Karşıyaka’daydı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/38073
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gezmiş, Aslan, İnan mezarları başında anıldı… CHP lideri Özel: “Onların yürüyüşü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yürüyüşüdür”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat