22 Temmuz 2023, Cumartesi - 08:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gökçer Tahincioğlu İLEF’te

Tarih: 15 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 194

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde (İLEF) bugün Kent ve Çevre Gazeteciliği dersine konuk olan deneyimli gazeteci Gökçer Tahincioğlu, öğrenciler ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.

Milliyet Gazetesi Haber Müdürü olan Tahincioğlu, hak habercisi olarak nasıl anılmaya başladığını, hak haberciliğini, kent ve çevre gazeteciliğini anlatarak deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Hak haberciliği

Fotoğraf: Büşranur Alkılıç

Fotoğraf: Büşranur Alkılıç

Gökçer Tahincioğlu: “Hak habercisi olarak anılmama sebep olan benim mesleğe başladığımdan beri yargılanmama sebep olan işti. Daha önce bir işkence dosyasını yazdım, cezaevlerinde ölümleri yazdım ama bu alanda asıl kabul görmem Ulucanlar katliamı ile oldu” ifadelerini kullandı. Tahincioğlu ders kapsamında gerçekleşen söyleşide hak haberciliği ve gazetecilik açısından öğrencilere önerilerde bulunarak şunları kaydetti:  “Hak haberciliği yapayım diye özel bir uğraşım yok. Mesleğe buradan başlayacak insanlara da bunu öneririm çünkü hak haberciliği diye özellikle ana akım medyada bir alan bulamayacaklar kendilerine. Haberciliği slogan atmadan, haberciliğin temel kuralları içinde yaptığınızda bir yere gelmek  -bunu kariyerizmi kutsamak amacıyla söylemiyorum- en azından etkili bir çalışma yapmak mümkün.”

Kent ve çevre gazeteciliği

Tahincioğlu kent ve çevre gazeteciliğine de değinerek şunları ifade etti: “Biz gelen stajyerlere Ankara ve bölge ekleri işlerini verdiğimizde biraz burun kıvırırlar ama mesleki olarak karşılaşamayacağınız bir sürü olayla karşılaşırsınız o işleri yaparken. Normalde gazetenin ana muhabir kadrosunda staj yaptığınızda gazete okuyarak veya içinizden bugün bana günaydın diyecekler mi diye geçirirken doğrudan haberin içinde olursunuz. Bir gün kentsel dönüşümle ilgili bir yıkıma gidersiniz bir gün mezbada bulursunuz kendinizi ve her anınız dolu dolu geçer.”

Tahincioğlu’ndan medya eleştirisi

Gökçer Tahincioğlu sosyal medyayı, internet haberciliğini ve alternatif medyayı bazı açılardan eleştirerek bu kavramlar için “balon” tabirini kullandı. İnternet haberciliği için haberlerin ağır intihallerle dolu olduğuna dikkat çeken Tahincioğlu, ana akım medyanın içerik konusunda pespaye olduğunu fakat muhabirlerin en azından sigortalı ücretle çalıştığı için bu durumun diğer gazetelere nazaran daha iyi olduğunu söyledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5220
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gökçer Tahincioğlu İLEF’te

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat