21 Temmuz 2023, Cuma - 16:45

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Görevden uzaklaştırılan akademisyenden Cebeci’ de açık ders

Tarih: 19 Nisan 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 690

Barış için Akademisyenler inisiyatifinin “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildirisinde imzası bulunduğu için görevinden uzaklaştırılan Dr. Latife Akyüz, Cebeci’ de ders yaptı.

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriye imza atmasıyla görevinden uzaklaştırılan  Düzce Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Latife Akyüz, Cebeci çimlerinde ders yaptı. Akyüz, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde (TODAİE) imzayı gerekçe göstererek iptal ettirilen “Türkiye – Gürcistan sınırında etnik kimlikler ve kadın mülteciler” sunumunu açık ders olarak verdi. Öğretim elemanlarının ve öğrencilerin katıldığı derste “iktidarın baskıları bizi alternatif yollara itti” diyen Akyüz, açık dersinde Türkiye – Gürcistan sınırındaki sınıf ekonomisini ve göçmen kadınları anlattı.

DSC_0011

Dr. Latife Akyüz

“Tutuklu akademisyenler bizim onurumuz”

Attığı imzanın ardından başlatılan soruşturma ile gözaltına alınan ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakılan Latife Akyüz, hala tutuklu olan akademisyen arkadaşları için şunları kaydetti: “Onlar bizim onurumuz gururumuz. Gülen yüzleri, direnişleri bizim için inanılmaz motivasyon kaynağı. 22 Nisan’ da arkadaşlarımızı alıp geleceğiz.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10811
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Görevden uzaklaştırılan akademisyenden Cebeci’ de açık ders

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat