13 Mayıs 2024, Pazartesi - 09:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Görme engelli yoluna reklam panosu engeli

Tarih: 17 Nisan 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 120

Tunalı Hilmi Caddesi’nde görme engelli bireylerin kullandığı kılavuz yolun üzerine reklam panosu yerleştirilmesi büyük tepki çekti.

Ankara’nın işlek caddelerinden Çankaya İlçesi’nde bulunan Tunalı Hilmi Caddesi’nde reklam panosu skandalı yaşanıyor. Görme engelli bireylerin kullandığı kılavuz iz yolu üzerine reklam panosu inşa edildi. Tunalı Hilmi Caddesi’yle Bülten Sokak’ın kesiştiği noktada, Gümüşsoy Pasajı’nın karşısında yer alan reklam panosu, engelli bireylere zor anlar yaşatıyor.

Fotoğraf: Murat Erişmiş

Fotoğraf: Murat Erişmiş

Büyükşehir’den dikkat ve duyarlılık isteği!

Büyükşehir Belediyesi Ticari Tanıtım Tabela Yönetmeliği’nde, “Çevre kirliliğinin ‘görsel kirlilik’ dediğimiz önemle bir türü var ki kurtulmak için ne büyük maddi harcamalara, ne yüksek teknolojiye, ne de yasal düzenlemelere ihtiyaç var. Yalnızca biraz dikkat ve duyarlılık göstermek yeterli ondan kurtulmak için. Görsel kirliliğe karşı mücadeleyi tüm Ankaralılar olarak sürdürelim, kent kimliğimizi kazanalım. Gözlerimiz biraz rahatlasın” cümleleri yer alırken tersi bir durum Tunalı Hilmi Caddesi’nde baş gösteriyor. İz yolunu kullanan görme engelli bireyler yolun ortasına geldiklerinde reklam panosuyla karşılaşıyor. Mevzuata göre billboardların Büyükşehir Belediyesi’nin uygun gördüğü yol ve meydanlara yerleştirildiği belirtiliyor. Vatandaşlar, iz yolu yapımında bulvar ve ana caddelerden sorumlu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Birimi’nden reklam panosunu kaldırmasını istiyor.

Dünya engelliler haftasında yaptığı açıklamada engellilere yönelik yüzlerce çalışma yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, görme engelli bireyler için 150 km iz yolu yaptıklarını söylemişti.

Reklam panosu yerleştirilmeden önce iz yolu rahatlıkla kullanılıyordu.

Caddeye reklam panosu yerleştirilmeden önce, iz yolu rahatlıkla kullanılıyordu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10744
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Görme engelli yoluna reklam panosu engeli

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başkent’te Sokak Sanatçısı Olmak panelinde sanat ve toplumsal değişim konuşuldu

Ankara’nın kent yapısı, “Başkent’te Sokak Sanatçısı Olmak” başlıklı panelde tartışıldı.

Kapat