24 Temmuz 2023, Pazartesi - 07:54

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Görme engelliler E-Okul’a giremiyor

Tarih: 16 Ocak 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 62

Eğitimde Görme Engelliler Derneği, görme engelli kullanıcıların E-Okul’a erişiminin elverişli olmadığını açıkladı.

Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED), “Milli Eğitim Bakanlığı’ndan görme engellilere E-Okul engeli“ başlığıyla yayımladığı açıklamada, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nin görme engelli kullanıcıların erişimine elverişli olmadığını belirtti. E-Okul sistemine giriş sırasında uygulanan güvenlik kontrolleri, ekran okuyucu yazılımlarla bilgisayarlar kullanan görme engellilerin tek başına sisteme girişinde sorun yaratıyor.

Kendileri için oluşturulan sesli güvenlik kodu yardımıyla sistemdeki ilk güvenlik kontrolünü aşan görme engelli kullanıcılar için ikinci güvenlik kontrolü olan fotoğraf seçmeyi geçmek mümkün olmuyor. Görme engelli öğrencilerle velilerin sözlerine de yer verilen açıklamada, şikâyetlerin defalarca yetkililere bildirdiği ancak yanıt alınamadığı ifade edildi.

Bu durumun Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ne, 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun’un “Erişilebilirlik” başlıklı 7. maddesine ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Genellik ve Eşitlik” ilkesine aykırı olduğunun altı çizilirken, EGED’in sorun çözülünceye kadar konunun takipçisi olacağı kaydedildi

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9854
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Görme engelliler E-Okul’a giremiyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat