2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:30

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

GÖRÜNÜM fotoğrafları yardım kampanyasına dönüştü

Tarih: 20 Ocak 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 235

Muhabirimiz Alp Eren Kaya’nın Dikmen Vadisi’nde yaptığı ve GÖRÜNÜM gazetesinin son sayısında özel ek olarak yayımlanan foto-röportaj, Gazi Üniversitesi’nde “Elin Dokunacak Kadar Sıcak Mı?” sosyal yardım kampanyasının hayata geçmesini sağladı.

GÖRÜNÜM gazetesinin son sayısında özel ek olarak basılan “Dikmen Vadisi: Köprünün öte tarafındaki hayatlar” foto-röportajı, Gazi Üniversitesi’nde “Elin Dokunacak Kadar Sıcak Mı?” sosyal yardım kampanyasının hayata geçmesini sağladı.

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya

Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüleri Topluluğu üyeleri, muhabirimiz Alp Eren Kaya’nın fotoğraflarıyla haberdar oldukları, Dikmen Vadisi’nde çadırlarda yaşamak zorunda kalan yoksul aileler için “Elin Dokunacak Kadar Sıcak Mı?” başlığıyla bir yardım kampanyası düzenledi. Topluluk üyeleri, zor şartlar altında yaşayamaya çalışan ailelere gıda ve giyim yardımında bulundu.

Kaya: “Zor şartlarda yaşayan ailelerin sesini duyurmak istedim”

Dikmen Vadisi’nde zor şartlarda yaşayan ailelerin sesini duyurmak için böyle bir çalışma yaptığını belirten Görünüm Muhabiri Alp Eren Kaya, “Ailelerle yaklaşık 2 hafta boyunca vakit geçirdim, evlerine gittim, çadırlarında kaldım ve bu süreçte samimi olup bana olan güvenleri de arttığı için daha rahat çalışma yapabildim” dedi.

Çalışma Genç İletişimciler Yarışması’nda finale kaldı

Bireysel olarak başladığı çalışmanın, öğrencisi olduğu İLEF’in uygulama gazetesinde çıkmasının ve bir ekip işine dönüşmesinin gurur verici olduğunu kaydeden Kaya, “GÖRÜNÜM gazetesinde çalıştığım zamanda yapmış olduğum bir çalışmanın böyle anlamlı bir noktaya gelmesinden dolayı çok mutluyum. Bu çalışmanın kapılarını bana açan GÖRÜNÜM gazetesi ve sorumlu hocaları oldu. Bu sayede onlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmamız aynı zamanda Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması’nda finale kaldı. Bu da verilen emeğin görünür kılınması açısından anlamlıdır” dedi.

AEK (6)

“Ses getirdiğimize inanıyorum”

Çalışmada önemli olan noktanın, orada yaşayan çocukların ve ailelerin durumlarını ortaya koymak ve ses getirmek olduğunun altını çizen Kaya, “Bu sayede ses getirdiğimize inanıyorum. Ailelere birçok yardım gitti ve birçok yardımın da gideceği bilgisi geldi. Çocukların yüzlerinin gülmesine aracı olmak kadar mutluluk verici bir şey yok benim için. Umarım bölgede yaşayan ailelere geçici çözümlerin yanı sıra kalıcı çözümler de sağlanır” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13635
Yol: Ana sayfa » Yazılar » GÖRÜNÜM fotoğrafları yardım kampanyasına dönüştü

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat