15 Temmuz 2023, Cumartesi - 14:08

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Güleryüzlü: “Eğitim muhabirliği kamusal bir gözle yapılır”

Tarih: 24 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 154

İLEF’te Arş. Gör. Dr. Özgün Dinçer’in verdiği “Eğitim, Kültür ve Sanat Muhabirliği” dersine bugün iki yıl önce İLEF‘te aynı dersi veren ÇGD Genel Başkanı Can Güleryüzlü konuk oldu. Güleryüzlü, eğitim muhabirliği hakkında deneyimlerini aktardı.

İLEF’te Arş. Gör. Dr. Özgün Dinçer tarafından yürütülen “Eğitim, Kültür ve Sanat Muhabirliği” dersine bugün iki yıl önce İLEF‘te aynı dersi veren ÇGD Genel Başkanı, gazeteci Can Güleryüzlü konuk oldu. Güleryüzlü, 13.30’da başlayan söyleşide eğitim muhabirliği deneyimlerini anlattı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Eğitim muhabirliğine, Türkiye’de eğitim politikalarında önemli değişimlerin yaşandığı 2002 yılında başladığını söyleyen Güleryüzlü, “Gazeteciliğin özü muhabirliktir” dedi. Gazetecinin meraklı, mantıklı, bakış açısı geniş olması gerektiğini dile getiren Güleryüzlü, “Meraklı olmayan gazeteci olamaz. Bunun yanı sıra haberi yazarken neden sonuç ilişkisini kurmalısınız. Yani muhabir belirli bir mantık anlayışına sahip olmalıdır” dedi.

“Eğitim muhabirliğinin yapılacağı esas yer Ankara”

Alan muhabirliğinin, alanın geçmişini bilmek açısından da önem arz ettiğini söyleyen Güleryüzlü, “Alan muhabiri sadece haber vermez öngörü de geliştirir. Metni açık bir şekilde kaleme alır, olayları daha yalın bir şekilde anlatır” dedi. Eğitim muhabirinin kamusal faaliyeti denetlediğini vurgulayan Güleryüzlü, “Eğitim kamusal bir haktır. Eğitim muhabirliği kamusal bir gözle yapılır” dedi. “Eğitim muhabirliğinin yapılacağı esas yer Ankara’dır” diye devam eden Güleryüzlü, eğitimin özelleşmesiyle eğitim muhabirliğinin İstanbul’a kaydığını dile getirdi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17869
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Güleryüzlü: “Eğitim muhabirliği kamusal bir gözle yapılır”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLEF’in yeni dekanı Prof. Dr. Fatih Keskin oldu

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde dekanlık görevini bırakan Prof. Dr. Abdülrezak Altun’un yerine Prof. Dr. Fatih Keskin atandı.

Kapat