22 Temmuz 2023, Cumartesi - 23:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gülşen Yıldız fakültesi İLEF’te anıldı

Tarih: 19 Şubat 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 551

Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden İLEF mezunu ve eski GÖRÜNÜM muhabiri Gülşen Yıldız fakültesinde anıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda 4 yıldır gazeteci olarak çalışan, 2006 yılında İLEF’ten mezun olan Yıldız’ı fakülte arkadaşları andı. Katılımın yüksek olduğu anmada, Yıldız’ın öğrencilik döneminde çalıştığı GÖRÜNÜM’ü de ziyaret etti.

Yıldız’ın arkadaşlarının ve meslektaşlarının İLEF‘i ziyaretinde konuşan Dekan Prof. Dr. Abdülrezak Altun, “Dersleriniz ve özellikle GÖRÜNÜM Gazetesindeki çalışmalarınız sırasında birbirimizi yakından tanıdık, biliyoruz” dedi ve düşen ateşin herkesi yaktığını belirtti.

 

Sultan Özer: “İnsanlar evden çıktığında eve geri dönüp dönemeyeceğini bilmiyor.”

Barış isteyen insanların 10 Ekim’de aynı şekilde katledildiğini söyleyen Evrensel Gazetesi Muhabiri Sultan Özer, “Canımızı devlete emanet ediyoruz, sokağa çıktığımızda başımıza ne geleceğini bilemiyoruz. İnsanlar panik içerisindeler, iktidarın bunu önleme derdi olmalı ama biz bu derdi göremiyoruz” diye konuştu.

DSC_0826

Selda Güneysu: “Mesleğime başladıktan sonra hayatımın en zor haberini yazdım.”

Yıldız’ın yakın arkadaşı Cumhuriyet Muhabiri Selda Güneysu, okuldayken umut dolu olduklarını belirterek “Mesleğime başladıktan sonra hayatımın en zor haberini yazdım, arkadaşımı yazmak zorunda kaldım. Bir gazetecinin arkadaşını yazmasından daha büyük bir haber ne olabilir” dedi.

Ahmet Abakay: “İnsanlar, tesadüfen yaşıyorlar, tesadüfen ölüyorlar.”

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay da İLEF‘i ziyaret edenler arasındaydı. Abakay şunları kaydetti,  “İdeolojik mücadelede kavgaya girersin, ölürsün, ölmezsin.  Ankara Katliamı ve Cizre’de olduğu gibi bu olayda da insanlar tesadüfen ölüyor, katilleri bulunmuyor. Yurtta savaş, dünyada savaş içinde bir yönetim anlayışıyla gidiyoruz, bu arada canlarımız gidiyor. İletişimle olması, basın yayınla olması tabii ki bizi derinden sarsıyor çünkü dün beraber olduğun arkadaşın tesadüfen yok, bizler tesadüfen varız.”

 

 

Prof. Dr. Sezer Akarcalı

Sezer Akarcalı

Sezer Akarcalı: “En riskli meslekler sıralamasında gazetecilik ilk sırada.”

İLEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezer Akarcalı da gazeteciliğin riskli meslekler sıralamasında en üstte yer aldığını hatırlattı ve şunları söyledi: “Geçen senelerde 340 üstünde gazeteci kriz bölgelerinde öldürüldü ve bunlardan yüzde 90’ı gazetecilik yaptığı için öldürüldü. Türkiye’de bir kriz bölgesinde yaşıyoruz ve bu kriz bölgesinde gazetecilik yapanlar var, devletin görevi gazetecilik mesleğinin objektif olarak sağlanmasıdır” dedi.

 

 

Zafer Kıyan: “Yıldız çok iyi bir arkadaştı.”

Yıldız’ın yakın arkadaşlarından İLEF Araştırma Görevlisi Dr. Zafer Kıyan da Yıldız’ın iyi bir insan olduğunu, ihtiyaç halinde koşup geldiğini söyledi. Kıyan, “Gülşen ve ben çok vakit geçirdik. Sadece okul içinde değil, okul dışında da yaz tatillerinde de yakın arkadaştık” dedi.

Yıldız'ın fakülte arkadaşları ilk haberlerini yazdığı GÖRÜNÜM'ü ziyaret etti.

Arkadaşları, Yıldız’ın ilk haberlerini yazdığı GÖRÜNÜM’ü ziyaret etti.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10145
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gülşen Yıldız fakültesi İLEF’te anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat