1 Ağustos 2023, Salı - 23:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gündem Çocuk Derneği 10. Yılını kutladı

Tarih: 19 Aralık 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 134

Gündem Çocuk Derneği 10. Yılını Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) yaptığı etkinlikte kutladı. Etkinlik kapsamında yapılan konferansa Prof. Dr. Nilgün Toker, Yrd. Doç. Güven Gürkan Öztan ve Gazeteci Yazar Gökçer Tahincioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Gündem Çocuk Derneği kuruluşunun 10. Yılını, dün ÇSM’de düzenlediği konferans ve kokteyl ile kutladı. Etkinliğin açılışında, Gündem Çocuk Derneği’nin kuruluşundan bu yana neler yaptıklarını anlatan bir kısa film gösterildi.

Açılışın ardından moderatörlüğünü İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Çağdaş Hukukçular Derneği kurucularından Avukat Hüsnü Öndül’ün yaptığı konferansın ilk oturumuna, Ege Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün Toker ile BirGün gazetesi yazarı ve İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Güven Gürkan Öztan konuşmacı olarak katıldı.

gündem çocuk iç (1)

Fotoğraf: Petek Ersoy

10 Yıl Konferansı: Devlet Aklı ve Çocuk

Prof. Dr. Nilgün Toker, çocukların aile ve devlet tarafından mülk olarak görüldüğünü, Gündem Çocuk Derneği’nin bu algıyı yıkmak için çabaladığını vurguladı. Çocukların çocuk olma haklarının ortadan kaldırıldığını ifade eden Toker, “Devlet, çocuğa ceza verecekse çocuğu kişi olarak kabul etmeli, mülk olarak görecekse ceza vermemeli” dedi.

Toker’in ardından konuşan Yrd. Doç. Güven Gürkan Öztan, ötekileşmiş çocukların durumunun politik çatışmalar üzerinden belirlendiğini belirtti. Öztan: “Emekçi çocuklar, siyahi çocuklar, özürlü çocuklar modern çocukluk paradigmasının dışındadır. Bu paradigmanın dışındakilere ‘Buyurun gelin ancak asimile olacaksınız’ deniliyor” dedi. Çocukların, çocuklukları üzerinden savunulması gerektiğini vurgulayan Öztan’ın konuşmasının ardından ikinci oturuma geçildi.

DSC_0196

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Tahincioğlu, 10. Yıl için hazırladığı yeni kitabını tanıttı

İnsan Hakları Ortak Platformu Genel Koordinatörü Feray Salman’ın moderatörlüğünü yaptığı ikinci oturumda Gazeteci Yazar Gökçer Tahincioğlu’nun yeni kitabı “Devlet Dersi” nin tanıtımı yapıldı.

Tahincioğlu konuşmasına, Gündem Çocuk Derneği’nin takip ettiği dosyalardan oluşturduğu yeni kitabını Suruç ve Ankara katliamında ölenlere adadığını söyleyerek başladı. Kitabında çocuk ölümlerindeki cezasızlık kültürünü anlattığını söyleyen Tahincioğlu, devletin umutsuzluk yaratmak amacıyla cezasızlık politikası yürüttüğünü kaydetti. Haksızlıkların devam etmemesi için cezasızlık kültürünün yarattığı umutsuzluğa düşülmemesinin önemini vurgulayan Tahincioğlu, “Cezasızlık önümüzde durduğu müddetçe adalet olmayacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Etkinlik konferansın ardından GeçErken Quintet adlı caz grubunun müzik dinletisi eşliğindeki kokteyl ile sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9500
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gündem Çocuk Derneği 10. Yılını kutladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat