2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:49

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Güney Afrika Sosyolojisi açık dersi SBF’de yapılacak

Tarih: 06 Aralık 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 108

SBF’de “The Development of Sociology in South Africa from Apartheid to Democracy” isimli açık ders düzenlenecek. Ders, yarın Prof. Dr. Andries Bezuidenhout’un katılımı ile yapılacak.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’de (SBF) “The Development of Sociology in South Africa from Apartheid to Democracy” konulu açık ders yapılacak. Dersi, Güney Afrika’da bulunan Pretoria Üniversitesi’nden Prof. Dr. Andries Bezuidenhout anlatacak. Etkinlik, yarın Aziz Köklü Konferans Salonu’nda 16.30’da olacak. Etkinlik kapsamında Apartheid Rejiminden demokrasiye varıncaya kadar Güney Afrika’da sosyoloji biliminin gelişimi ele alınacak.

Güney Afrika’da 1948 ile 1994 tarihleri arasında uzun bir süre uygulanan ve ayrılık anlamına gelen ırkçı Apartheid Rejimi, 1994 yılında Nelson Mandela’nın iktidara gelmesi ile son buldu.

SBF ve TSBD ortaklığında Workshop

Ders ile birlikte SBF ve Türk Sosyal Bilimler Derneği’nin ortaklığında uluslararası workshop düzenlenecek. “Learning Across the South: The Past and Future of Sociology in Turkey and South Africa” adıyla yapılacak olan çalışma, Mülkiye Şeref Salonu’nda olacak. Workshop 7-9 Aralık tarihleri arasında devam edecek. Workshop’ta hem Türkiye’de hem de Güney Afrika’da sosyoloji biliminin gelişimi ile ilgili çalışmalar yapılacak.

afiss

Prof. Dr. Bezuidenhout kimdir?

SBF’de Sosyoloji Profesörü unvanı ile ders verecek olan Bezuidenhout, Güney Afrika’da akademik kimliğinin yanında yazar, şair, ressam ve müzisyen kimliği ile tanınıyor. Bezuidenhout’un akademik çalışma konuları arasında, sosyoloji ve emek piyasalarının coğrafyası, sanayi politikaları, işçi hareketleri ve ulus aşırı kampanyalar, milliyetçilik ve popüler müzik gibi başlıklar yer alıyor.andries-bezuidenhout-1

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13050
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Güney Afrika Sosyolojisi açık dersi SBF’de yapılacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat