2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:06

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Güngör: Kişiye özel beslenme programı hazırlanmalı

Tarih: 15 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 75

İLEF‘te “Yazdan Önce Son Çıkış” başlıklı etkinlikte konuşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Sibel Güngör, herkesin günlük rutinini farklı olmasından kaynaklı kişiye özel beslenme programı hazırlanması gerektiğini belirtti.

Doç. Dr. Deniz Sezgin Emüler tarafından verilen Sağlık İletişimi Uygulamaları dersi kapsamında Beslenme ve Diyet Uzmanı Sibel Güngör, “Yazdan Önce Son Çıkış” başlıklı etkinliğe konuk oldu. Saat 12.15’de MTÖ Sinema Salonunda başlayan söyleşide Güngör, diyet kavramının toplumdaki yanlış karşılığını ve sağlıklı kilo vermek için yapılması gerekenleri anlattı.

Konuşmasına beden kitle indeksinin öneminden bahsederek başlayan Diyet Uzmanı Güngör, bu indeks ile kişinin kilolu olup olmadığına karar verilebileceğini söyledi. İstenilen sonuca ulaşabilmek için beslenme planı hazırlanırken kişinin hangi besine nasıl tepki verdiğinin anlaşılmasının önemini anlatan Güngör, ayrıca herkesin günlük rutininin de farklı olmasından kaynaklı kişiye özel beslenme programı hazırlanması gerektiğini söyledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23569
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Güngör: Kişiye özel beslenme programı hazırlanmalı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat