Gürsel Korat İLEF’teydi
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde (İLEF), yazar ve akademisyen Gürsel Korat ağırlandı. Korat’ın sunumuyla yazıyı görselleştirmenin tarihsel süreçteki yeri ve bugünün okurları üzerindeki etkisi konuşuldu.
Usta yazar Gürsel Korat, İLEF‘lilerle buluştu. Pek çok roman ve senaryoda imzası bulunan Gürsel Korat, İLEF‘teydi. Yrd. Doç. Dr. Sevgi Can Yağcı Aksel tarafından verilen Edebiyat ve Fotoğraf dersine konuk olan Korat, edebiyat ve görsellik üzerine bir ders verdi. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak dersler de veren Korat, günümüz yazarlarının sahip olması gereken özelliklerden de bahsetti. Anlatıcılığın, olayı dilde tasarlamak olduğunu ve bu durumun da ilk hikayenin anlatılmaya başlamasından bu yana var olduğunu söyleyen Korat, sözel kaynakların amacının şekli gördürmek olduğunu söyledi.
“Yeni bir çağın yazarı olabilmek gördürmekle mümkündür”
Korat, yaşı 40’a dayanan bütün insanların televizyonla büyüdükleri için çizgi filmlerdeki hızlı anlatımı, kurgu-montaj mantığını doğuştan kavrayabilme yeteneklerinin olduğunu belirtti. Yazın, sinema, sahne, reklam, mimari, giyim ve endüstri tasarımının işlevsellikten görselliğe doğru ilerlediğini belirten Korat, “ Yeni bir çağın yazarı olabilmek gördürmekle mümkündür. Çağımız okurgillerin değil görürgillerin çağıdır” dedi.
Haberi Duyur
Kısa Adres: http://gorunum.tk/5425
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gürsel Korat İLEF’teydi
Bir cevap yazın