4 Mayıs 2024, Cumartesi - 15:51

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gürsel Korat İLEF’teydi

Tarih: 28 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 100

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde (İLEF), yazar ve akademisyen Gürsel Korat ağırlandı. Korat’ın sunumuyla yazıyı görselleştirmenin tarihsel süreçteki yeri ve bugünün okurları üzerindeki etkisi konuşuldu.

Usta yazar Gürsel Korat, İLEF‘lilerle buluştu. Pek çok roman ve senaryoda imzası bulunan Gürsel Korat, İLEF‘teydi. Yrd. Doç. Dr. Sevgi Can Yağcı Aksel tarafından verilen Edebiyat ve Fotoğraf dersine konuk olan Korat, edebiyat ve görsellik üzerine bir ders verdi. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak dersler de veren Korat, günümüz yazarlarının sahip olması gereken özelliklerden de bahsetti.  Anlatıcılığın, olayı dilde tasarlamak olduğunu ve bu durumun da ilk hikayenin anlatılmaya başlamasından bu yana var olduğunu söyleyen Korat, sözel kaynakların amacının şekli gördürmek olduğunu söyledi.

“Yeni bir çağın yazarı olabilmek gördürmekle mümkündür”

Korat, yaşı 40’a dayanan bütün insanların televizyonla büyüdükleri için çizgi filmlerdeki hızlı anlatımı, kurgu-montaj mantığını doğuştan kavrayabilme yeteneklerinin olduğunu belirtti. Yazın, sinema, sahne, reklam, mimari, giyim ve endüstri tasarımının işlevsellikten görselliğe doğru ilerlediğini belirten Korat, “ Yeni bir çağın yazarı olabilmek gördürmekle mümkündür. Çağımız okurgillerin değil görürgillerin çağıdır” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5425
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gürsel Korat İLEF’teydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat