26 Temmuz 2023, Çarşamba - 20:46

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hablemitoğlu Ödülleri sahiplerini buldu

Tarih: 16 Aralık 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 152

Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü’nün, Necip Hablemitoğlu’nu anmak için bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Toplumsal Duyarlılık” ödülleri Sahne Ankara’da yapılan törenle sahiplerini buldu.

Hablemitoğlu Ankara Enstitüsünün, Necip Hablemitoğlu’nu anmak üzere bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Toplumsal Duyarlılık” Ödülleri sahiplerini buldu. Sahne Ankara’da 15 Aralık Cuma günü yapılan törene pek çok davetlinin yanı sıra Meclis Başkan Vekili Yaşar Tüzün, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı.

Şengül Hablemitoğlu: ”Zaman aşımına doğru giden bir süreçle karşı karşıyayız”

Sunuculuğunu Burçin Şimşek’ın yaptığı törende,  açılış konuşmasını yapan Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü’nün kurucusu, Lefke Avrupa Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Necip Hablemitoğlu’nun katledildiği günden bu yana geçen on beş yılda yaşanan adaletsizliği irdelemekten bıktıklarını belirterek, “Ölümün böylesine acımasızlığı ve kabul edilemeyişinin ötesinde devletin vurdumduymazlığı her birimizi delirtebilir” dedi. 20 yıla yaklaşan bir süreçte hala ortada bir dava olmamasını trajikomik olarak tanımlayan Hablemitoğlu,”Zaman aşımına doğru giden bir süreçle karşı karşıyayız” dedi.

Fotoğraf: Alican Özer

Akşener: “Necip Hablemitoğlu’nu okudum”

Sendikacı Yaşar Seyman’a ödülünü veren İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener akademisyenliği sırasında Necip Hablemitoğlu kitaplarını okuduğunu ve fikirlerine yakınlık duyduğunu belirterek, “Aynılıklarımızı görmek yerine farklılıklarımızın öne konduğu bir Türkiye’de maalesef korkularla yaşıyoruz” dedi. Yaşar Seyman’a ödülünü verirken, siyasi partilerde kadınların daha fazla yer alması için gösterdiği çabaların takdir edilmesi gerektiğini belirtti.

Toptaş: “Necip Hablemitoğlu iyilik, doğruluk, cesarettir”

Edebiyatçı Hasan Ali Toptaş ödülünü CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’dan aldı. Hasan Ali Toptaş, tanıdığı Necip Hablemitoğlu’nu “iyilik, doğruluk, cesaret” olarak anlatabileceğini söyledi.

Kazan: “Gelecekten umutluyum”

Avukat Turgut Kazan ödülünü Meclis Başkan Vekili Yaşar Tüzün’den aldı. Turgut Kazan yaptığı teşekkür konuşmasında “Keşke ülkemiz daha yaşanabilir bir ülke olsaydı da ödülü Necip Hablemitoğlu’nun kendinden alabilseydim” dedi. Adaletin ayaklar altına alındığı bir süreçte bir hukukçu farkındalık ödülü alabiliyorsa bunun gelecek günler için umut taşıdığını belirtti.

Kütüphane kuran öğretmen ödül aldı

Törende başlattığı kampanyalarla görev yaptığı dönem Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl köyünde 8 bin 500 kitap toplayarak 16 köy okuluna kütüphane kuran Alev Sungur’da ödül aldı. Sungur, “Başlattığım kampanyaya ilk desteği bugün burada ilk kez gördüğüm Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen verdi. Attığım bir twitter mesajı ile köyümüze 8 koli kitap göndererek bizi yüreklendirdiği, yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyorum” dedi. Avukat Ersan Barkın, köy okuluna bir kütüphane kurma sözü verdi.

Necip Hablemitoğlu Parkı’na anıt sözü

Gecede ödül vermek için sahneye çıkan eski CHP Milletvekili Sinan Aygün Çankaya’da Necip Hablemitoğlu adına park açılmasını önerince, Taşdelen, “Çankaya’da hocamız adına parkımız var. Buradan şunun sözünü verebilirim parkımıza bir anıt yapalım” dedi.

Dostlar Tiyatrosu adına ödülü oyuncu Tülay Günal aldı. Genco Erkal’ın da törende olmak istediğini ancak oyunu olduğu için katılamadığını belirtti. Törende ayrıca gazeteci Melis Alpman, yazar Yalın Alpay ve Maltepe Belediyesi de ödül aldı.

Tören, düzenleme ekibine plaket takdiminin ardından, kokteyl ile sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/16547
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hablemitoğlu Ödülleri sahiplerini buldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat