2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:00

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hablemitoğlu “Toplumsal Duyarlılık” Ödülleri sahiplerini buldu

Tarih: 19 Aralık 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 118

Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü’nün, Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu’nu anmak için bu yıl ikincisini düzenlediği “Toplumsal Duyarlılık” ödülleri ATO Congresresium’da yapılan törenle sahiplerini buldu.

Hablemitoğlu Ankara Enstitüsünün, Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu’nu anmak üzere bu yıl ikincisini düzenlediği “Toplumsal Duyarlılık” Ödülleri sahiplerini buldu. ATO Congresresium’da 17 Aralık Cumartesi günü yapılan törene pek çok davetlinin yanı sıra eski milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal, Sinan Aygün ve gazeteci Hulki Cevizoğlu katıldı.

hablemitoglu-odullerisengul-hablemitoglu

Fotoğraflar: Alican Özer

Hablemitoğlu: “Bedelini ödemeden ölmesinler”

Sunuculuğunu Duygu Canbaş’ın yaptığı törende, Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü’nün kurucusu Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu cinayetin ardından geçen on dört yıldan sonra artık yapılabilecek anlamlı çalışmanın Necip Hablemitoğlu’nu anmak olduğunu belirtti. Türkiye’de toplumsal cinayetlerin bir amaç uğruna işlendiğini ve cinayetler etkisini gösterdikten sonra yeni bir cinayet işlenene kadar hayatın yeniden toplumsal akışına döndüğünü ve öldürülenlerin unutulup gittiğini belirten Hablemitoğlu “Buradan Türkan Elçi’ye sevgi ve selamlarımı göndererek bir konuya değinmek istiyorum. Eşinin ardından yaptığı konuşmada ‘Seni tarih anlayacak’ demişti. Evet, ben de bundan eminim, tarih kaybettiğimiz değerlerimizi tek tek anlayacak” dedi. Bir bedduası olduğunu belirten Hablemitoğlu “Başka yaşamların celladı olup aramızda dolaşanlar bunların bedelini ödemeden ölmesinler. Bunu özellikle söylemek istiyorum. Bu kin ya da nefret değil. Ben kinin değil sevgimin takipçisiyim” dedi.

hablemitogluodalleri-ismail-saymaz

Saymaz: “Hiç kimse doğal sebepler dışında ölmemeli”

Törende ödül alan gazeteci İsmail Saymaz “Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü ‘Prof. Dr. Muharrem Aksoy’ caddesine kurulmuş. Bugün farkettim. Yarın Ali Tatar’ın anmasına katılacağım. Ardından Uğur Mumcu Vakfı’ndayım. O da 1993 yılında öldürüldü. Nazım Hikmet hayalindeki ülkeyi tanımlarken der ki: ‘Bir yurttaşlık ödevi bahtiyarlığı’. Ben de aynı hayali paylaşanlardanım. Bahtiyarlığın bir yurttaşlık ödevi sayılması gerektiğini düşünenlerdenim. Bu hayalin gerçekleştiği bir ülkede hiç kimse doğal sebepler dışında ölmemeli. Hiçbir gazeteci sokakta vurulduğu için ölmemeli” dedi.

hablemitoglu-odulleri-nasuh-mahruki

Mahruki: “İyilik örgütlenmeli”

Toplumsal duyarlılık ödülüne layık görülen AKUT Kurucu Başkanı Nasuh Mahruki Türkiye’de iyiliğin örgütlenip, profesyonel biçimde çalışması gerektiğinin altını çizerek, “Türkiye uzun zamandır zor günler geçiriyor. On, on beş sene insanların hayatında önemli bir zamandır ama ülkelerin hayatında tarihin önünde hiçbir şeydir. Türkiye bugünleri atlatacak, eninde sonunda atlatacak” diye konuştu.

Törende geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden usta gazeteci Mete Akyol’un yerine torunu Mete Akyol ödülü aldı. Ergenekon davasında yargılanırken intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar’ın adına ödülünü ailesi aldı. Tuzla Hayvan Barınağı Gönüllüsü Işkın Moğol Alçı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Gülsüm Kav, devlet korumasındaki gençlerle ilgili çalışmalar yapan aktivist Abdullah Oskay, İzmir’in Menderes ilçesinde ilkokul öğrencisi 6 kız çocuğuna yapılan tacizi ortaya çıkaran öğretmen Saadet Özkan, ve sanatçı Ayşenil Şamlıoğlu da törende ödül alan diğer isimler oldu.

AHISKAL – AYBULUS DUO ekibinin müzik dinletisi yaptığı tören kokteylin ardından sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13366
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hablemitoğlu “Toplumsal Duyarlılık” Ödülleri sahiplerini buldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat