26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hatay Ankara’da galip

Tarih: 06 Ekim 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 59

Osmanlıspor TFF 1. Lig’in 7. haftasında Hatayspor’u konuk etti. Osmanlı Stadyumu’ndaki mücadele, deplasman ekibi Hatayspor’un 0-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Ankara ekibi Osmanlıspor, TFF 1. Lig’in 7’nci haftasında Hatayspor’u konuk etti. Alper Çetin’in yönettiği mücadele saat 16.30’da başladı. Maçın ilk çeyreğinde önemli pozisyonlar yakalayan ev sahibi ekip, bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Mücadelenin 37’nci dakikasında Beykan Şimşek’in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Osmanlı’nın 2001 doğumlu genç oyuncusu Erdem Çetinkaya, takımını öne geçirme şansını kaçırdı. İlk yarı boyunca cılız ataklarla rakibine karşılık vermeye çalışan Hatayspor devre boyunca etkisiz kaldı. Devrenin son dakikasında Osmanlı kaptanı Hasan Kılıç ceza sahasının hemen önünde rakibini düşürerek sarı kart gördü. Hasan Kılıç’ın yaptığı faulle serbest vuruş kazanan Hatay ekibi 45+1’inci dakikada serbest vuruştan yararlanamadı ancak barajdan dönen topu tamamlayan Gökhan Karadeniz takımını 0-1 öne geçirdi. İlk devrenin bitiş düdüğünün ardından topu hakeme vermek yerine havaya diken Hasan Kılıç ikinci sarı karttan, kırmızı kartı görerek, takımını 10 kişi bıraktı.

Osmanlı evinde ilk kez kaybetti

İkinci yarıya iki oyuncu değişikliğiyle başlayan Osmanlı 51’inci dakikada kaleyi tam karşıdan gören alandan kullandığı serbest atıştan yararlanamadı. Rakibinin ilk yarıdaki ataklarına cevap veremeyen Hatayspor, ikinci yarıda 10 kişi kalan ev sahibi ekibin savunmasını zorladı. Maçın sonuna doğru orta sahada yaşanan gerginlikten sonra Osmanlıspor’dan Beykan Şimşek direkt kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı. Osmanlı bu mağlubiyetle sezon başından beri ilk defa evinde mağlup oldu.

Maçtan sonra konuşan Hatayspor teknik sorumlusu Murat Sönmez, “Mücadele öncesi zorlu bir 90 dakika görünüyordu, bunu iyi atlattık. Hatayspor zor bir süreçten geçiyor. Belki 1 -0 gibi gözüken bir mücadele ama daha fazla atabilirdik çok gol kaçırdık, olsun bu galibiyet bizi birinci sıraya taşıdı” dedi.

 Ev sahibi Osmanlıspor’un teknik direktörü Mustafa Dalcı maçla ilgili “Bu maçı iki devreli düşünmek gerekiyor ilk yarı düşündüğümüzü gerçekleştirdik ama bazen düşünmediğiniz şeyler gerçekleşiyor, sakatlık, kırmızı kartlar. Böyle maçları gençlerle oynamak kolay değil ama ben oyuncularımdan memnunum. İleriye dönük umutluyum, her şeye rağmen bu maçı unutmak gerekiyor.Milli takım arası var önümüzde, bu dönemi iyi değerlendireceğiz” diye konuştu. Deneyimli oyuncuların kırmızı kart görmesiyle ilgili soruya ise, “Bunlar asansör oyuncular, gençlere örnek olması gereken oyuncular. Oturup konuşacağız. Bu durum bizi üzdü” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25002
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hatay Ankara’da galip

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat