17 Temmuz 2023, Pazartesi - 04:55

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Hayat Eve Sığar” uygulamasında Ankara “çok renkli”

Tarih: 14 Mayıs 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 1.456

Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından paylaşılan koronavirüs yoğunluk haritasına göre Ankara’da merkezde yoğunluk fazla iken merkezden uzak olan ilçelerde yoğunluğun azaldığı görüldü.

Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar mobil uygulaması sayesinde koronavirüs yoğunluk haritasına ulaşılabiliyor. Mavi ve kırmızı arasında renk geçişleriyle belirtilen haritada; kırmızı yüksek risk bölgesi olurken, mavi ise düşük risk bölgesi olarak gösteriliyor.

Uygulamaya göre Başkent’in koronavirüs yoğunluğunun merkezde yüksek olduğu, merkezden uzaklaştıkça düştüğü görülüyor. Çankaya, Keçiören, Altındağ, Yenimahalle, Sincan ilçelerinde yoğunluk riski fazla iken Nallıhan, Polatlı, Kızılcahamam, Beypazarı, Ayaş, Haymana, Bala gibi şehir merkezine uzak ilçelerde ise vaka yoğunluğunun düşük seviyede olduğu görülüyor.

İl bazlı vaka, ölüm sayıları açıklanmıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en son 3 Nisan tarihindeki Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarda il bazlı vaka ve ölüm sayılarını vermişti. Açıklanan verilere göre o tarihte Ankara’da 860 vaka ve 11 ölüm bulunuyordu. Aradan geçen 41 günün ardından toplam sayılar dışında il bazlı veriler ile ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. 3 Nisan tarihinde Türkiye genelinde toplam 20 bin 921 vaka, 425 ölüm varken, 13 Mayıs itibariyle vaka sayısı 3 Nisan’a göre 7 kattan daha fazla artarak 143 bin 114’e, ölüm sayısı ise 9 kattan fazla artarak 3 bin 952’ye yükseldi.

Çankaya:

Keçiören:

Altındağ:

Sincan:

Mamak:

Pursaklar:

Ayaş:

Polatlı:

Kızılcahamam:

Kahramankazan:

Haymana:

Bala:

Gölbaşı:

 

 

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/28171
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Hayat Eve Sığar” uygulamasında Ankara “çok renkli”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat