24 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Hayır” diyen İrfan Değirmenci Kanal D’den kovuldu

Tarih: 12 Şubat 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 129

Kanal D, deneyimli gazeteci ve haber spikeri İrfan Değirmenci’yi, referandumda “Hayır” oyu kullanacağını açıklaması nedeniyle işten attı.

Kanal D ekranında sabah haberlerinde izleyiciyle buluşan ve gündemi yorumlayan deneyimli gazeteci İrfan Değirmenci, Twitter hesabından, referandumda “Hayır” diyeceğini açıklamasının ardından, Kanal D yönetimince işten kovuldu. Kanal D’den yapılan yazılı açıklamada, Doğan Medya Grubu’nun en temel ilkesinin “tarafsızlık” olduğu savunuldu ve “Arkadaşımız İrfan Değirmenci, sosyal medyada, 10 Şubat tarihinde yazdığı mesajlarla, açıkça kamuoyu gündeminde tartışılan bir konuda taraf olmuştur. Bu nedenle kendisiyle iş akdimizi sonlandırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

“Doğan Yayın Grubu olarak ‘tarafsızlık’ en temel ilkemizdir” şeklinde başlayan basın açıklamasına, buradan ulaşılabilir.

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Değirmenci: “Vicdanım öyle rahat ki…”

İlefli gazeteci İrfan Değirmenci’nin kovulmasına vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterdi. Değirmenci, destek mesajlarına ve kovulmasına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ne güzeliz ve ne kadar onurlu. Sayımız da bir hayli fazla. Hepimize #Hayır ‘lı Cumartesiler. Gecenin en karanlık anında ateş böcekleri gibiyiz ve çokuz, buradayız. Sizi, tek tek her birinizi, seviyorum onurlu dostlarım benim. O kadar farklı çevrelerden o kadar farklı dünya görüşlerinden o kadar güzel ve yürekli insan tanıdım ki bugün, bu gurur bana ömür boyu yeter. Soma’dan,Ermenek’ten,şehit analarından,Cumartesi annelerinden,terör mağdurundan,işsizden,işçiden helallik aldım. Vicdanım öyle rahat ki…” ifadelerini kullandı.

Maddeler halinde neden “Hayır” diyeceğini Twitter üzerinden açıklayan deneyimli haber spikeri Değirmenci’nin paylaşımlarına buradan ulaşılabilir.

İki yıl önce İLEF’e gelmişti

İrfan Değirmenci, Mart 2015’te “Medya, Toplum ve Sansür” konulu söyleşisiyle GÖRÜNÜM’ün konuğu olarak İLEF’e gelmiş, deneyimlerini öğrencilerle paylaşmıştı.

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Söyleşide gelen bir soru üzerine, medya ve sansür tartışmalarına değinen Değirmenci, “Korkuyorlar. İnanın herkes çok korkuyor. Ama korkunun ecele faydası yok. İnandığınız şeyi söylemek adına gördüğünüz, doğru olduğunu bildiğiniz şeyleri söylemek adına biraz cesaret gerekiyor” demişti. Haberin tamamına buradan ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13667
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Hayır” diyen İrfan Değirmenci Kanal D’den kovuldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Radyo İlef’ten Özkan Uğur anısına program

Radyo Atölyesi öğrencileri, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden sanatçı Özkan Uğur anısına “Kimler Geldi Kimler Geçti” başlıklı radyo programı hazırladı. Program 21.00’da yayında olacakåç.

Kapat