20 Temmuz 2023, Perşembe - 05:21

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hayvan hakları savunucuları Anadolu Mitingindeydi

Tarih: 10 Aralık 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 67

Yeni hazırlanan hayvan hakları yasa tasarısına itiraz eden Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu üyeleri, dün Anadolu Mitingi için Ulus’taki Atatürk Heykeli’nin önünde buluştu.

Düzenledikleri İstanbul Mitinginin ardından Ankara’da Anadolu Mitingini düzenleyen Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonunun üyeleri dün Ulus’taki Atatürk Heykeli’nin önünden meclise seslendi. “Katliam Tasarısı” olarak adlandırdıkları düzenlemenin kanunlaşmasının önüne geçmek isteyen Delegasyon, 350 sivil toplum kuruluşu ve platformdan oluşuyor. Hazırlanan tasarıyla sokak hayvanlarının belediyelerce katledilmesinin önünü açılacağını savunan protestoculardan bazıları, “Her bir eksik Ankaralı hayvansever çıkacak katliam yasasının katılımcısı olmuş” eleştirilerini yönelterek katılımın az olmasını eleştirdi.

“Can veririz, canlarımızı vermeyiz” sloganıyla yola çıkan Delegasyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslendi. Delegasyon adına konuşan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski bir konuşmasını hatırlatarak, “Bir beyanatınızda ‘medeniyet, sokak hayvanlarına gösterilen şefkattir’ diyerek, sokak hayvanları hakkındaki hassasiyetinizi dile getirdiniz. Biz yaşam hakkı savunucuları olarak, on binlerce hayvanın ölümüne neden olacağını düşündüğümüz tasarının, bu şekliyle kanunlaşmasına engel olmanızı rica ediyoruz” ifadelerini kullandı ve bir imza kampanyası başlattı.

“Hayvanlar kedi ve köpeklerden oluşmuyor”

Delegasyon’un açıklamasını Ankara Vegan Platformu’na sorduk. Vegan Platformu, söz konusu yasaya karşı olduklarının belirtirken, bir yandan Delegasyon’un eylemini, imza kampanyasını da eleştirdi ve şu sözleri kaydetti:

“Biz Ankara Vegan Platformu olarak imzacı değiliz. Çünkü refahçı bir eylem olarak görüyoruz. Çünkü hayvanlar, kedi ve köpeklerden oluşmuyor. Mevcut yasanın sokak hayvanlarını etkileyen kısmını elbette sorunlu buluyor ve bu konuda geri bir adım atılmasını yanlış buluyoruz. Ancak asıl yanlış olan ve tüm bu yanlışların kökenini oluşturan hayvanların mal olarak görüldüğü yasa ve yönetmeliklerin toplamıdır.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21079
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hayvan hakları savunucuları Anadolu Mitingindeydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat