17 Temmuz 2023, Pazartesi - 11:28

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hayvan işkencehanesine baskın: 68 küçük köpek kurtarıldı

Tarih: 03 Aralık 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 212

Ankara’da kaçak üretim yapan haneye baskın yapıldı. Kötü koşullarda yaşamaya çalışan 68 küçük ırk köpek kurtarılarak Keçiören Belediyesi’ne teslim edildi.

Ankara’da dün yapılan bir baskınla merdiven altı kaçak köpek üretim yapan bir yerde 68 küçük ırk köpek bulundu. Köpeklerin güneşsiz, havasız, topraksız bir alanda saklandığı ve havlamasınlar diye ses tellerinin alındığı öğrenildi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yayımlayan Ankara Valiliği, Keçiören’de bir binanın alt katında yaşamaya elverişsiz bir ortamda 68 köpeğin tespit edildiğini ve yakalanan şüpheliye 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 5. Maddesi gereğince hayvan başına 181 TL olmak üzere toplamda 12.308 TL cezai işlem uygulandığını ve sorumlular hakkında adli işlem başlatıldığını açıkladı. Valilik ayrıca bulunan köpeklerin Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiklerini bildirdi.

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29769
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hayvan işkencehanesine baskın: 68 küçük köpek kurtarıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat